• onze waardering

Sluipweg RECENSIE

Na het lezen van de synopsis had ik enorm veel zin om dit boek te gaan lezen. Om een ondefinieerbare reden sprak het verhaal me heel erg aan. Dat klinkt natuurlijk allemaal erg leuk, maar eigenlijk baal ik daarvan omdat het daadwerkelijke boek dan bijna alleen nog maar tegen kan vallen…

Mis! Vanaf de eerste bladzijde zat ik volledig in het boek. Mijn grootste fout was om ’s avonds aan dit boek te beginnen. Dit resulteerde in nachtelijke leesuurtjes. Pas middenin de nacht had ik het boek uit. Met slaperige oogjes las ik de laatste pagina’s, maar dit boek moést uit.

Sluipweg gaat over een vriendengroep, the magnificent seven. Ze wonen in een klein dorpje waar weinig te beleven is. Tijdens hun laatste jaar van de middelbare school maken ze er toch het beste van. Ze gaan stappen, spreken af, zwemmen in een meertje in het bos en dromen over hun toekomst. Ze lachen samen, hebben samen verdriet en zijn verliefd. De toekomst ligt open en belooft veel goeds. Toch neemt het lot een andere wending als de groep, na een noodlottig ongeluk, uit elkaar valt. Het verhaal springt tien jaar verder in de tijd. De vrienden hebben geen contact meer met elkaar, maar worden door omstandigheden samengebracht. Op dat moment blijkt dat ze het verleden nog niet afgesloten hebben. Om dit toch af te sluiten besluiten ze wat tijd met elkaar door te brengen om alles uit te praten. Dit loopt echter volledig uit de hand…

Het plot van het verhaal zit zo goed in elkaar dat ik verrast werd. Dat gebeurt mij niet meer zo heel vaak dus dat was een aangename verrassing. Vandaar ook mijn ietwat cryptische omschrijving van het verhaal; ik wil geen enkele spoiler weggeven! Het hele boek door voel je de spanning. Niet alleen omdat er steeds ‘mysterieuze dingen’ gebeuren, maar ook omdat je weet dat iemand erachter zit. Uiteraard is er altijd wel één persoon die zich verdacht opstelt en (helaas) blijkt deze persoon er vaak ook achter te zitten. Toch is dat niet het geval, maar als dat wel zo was geweest dan was het nog steeds een goed boek geweest. Omdat het plot toch een totaal andere wending neemt is het boek nog beter, heerlijk!

Het mag duidelijk zijn dat ik jullie dit boek allemaal aanraad. Toch wil ik jullie één tip meegeven: begin ’s ochtends aan dit boek, anders kost het je je nachtrust!

Ben jij al bekend met de boeken van Ingrid Oonincx?

Sluipweg

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (4 stemmen)
 • Omschrijving:

  Gwen deelt een vreselijk geheim met haar jeugdvrienden Marcel en Patrick. Een reeks angstaanjagende gebeurtenissen doet haar beseffen dat ze nooit een normaal leven op kan bouwen als ze niet haar fouten uit het verleden onder ogen ziet. Langzaam maar zeker ontworstelt Gwen zich aan het schuldgevoel dat haar al zo lang in zijn greep houdt. Tijdens een weekend in de Ardennen komt het tot een ijzingwekkende confrontatie en moet Gwen vechten voor haar leven.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Grey's Anatomy en Station 19 crossover trailer onthult een bruiloft en de terugkeer van een oude bekende

 • Smash - Margje Woodrow

 • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

 • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

 • Nila en het antwoord op echt alles - Sam Copeland

Gerelateerde artikelen

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • 9 super spannende crime series

 • Vijftig tinten vrij

 • De feiten over daten in de bioscoop!

Zoek in artikelen