• onze waardering

Acht gangen naakt RECENSIE

Acht gangen naakt is een erotisch boek over het ontluikende seksleven van de veertigjarige apothekeres, Anaïs de Jong. Anaïs wordt enorm getriggerd door Spencer Arlington, een man die ’s nachts in haar apotheek langskomt. Ze wordt naar zijn woning toegezogen en ze verbaast zichzelf door een contract met hem aan te gaan: in ruil voor een heel maandsalaris, zal hij haar in acht ‘gangen' inweiden in de lust en liefde waardoor ze - als ze het volhoudt - een andere vrouw zal worden. Hij leert haar om haar grenzen steeds verder te verleggen. Wanneer er een klant in de apotheek komt die bovenmatig geïnteresseerd in haar blijkt en de verkoper best iets bij de koffie wil, gaan alle remmen los…
 
Anaïs dient als klankbord voor Nora, haar beste vriendin. Nadat haar man haar bedrogen heeft (en ze hem schandalig teruggepakt heeft), vindt Nora dat ze het recht heeft om ook vreemd te gaan. Het blijft alleen niet bij een one night stand. Ze wordt verliefd op Thomas, een chirurg die met een frigide vrouw samen is. Maar een relatie met een getrouwde man blijkt best een opgave als hij geen keuze wil maken en vooral als je zelf wraaklustig bent…
 
In Acht gangen naakt heeft de jonge Kaat P. Prinsen (1980) veel ingrediënten van een erotische roman gestopt: een spannende en lekkere man, een verlegen, onbedreven, maar leergierige vrouw en een femme fatale. En natuurlijk veel seks op verschillende plaatsen, in verschillende standjes en met wisselende machtsrollen. Het leest rap, de zinnen zijn kort en wat ‘simpel’.

Alhoewel het een vlot boek is met een nieuwe variatie op het thema, is het niet echt een heel speciaal boek. Het is meer een verzameling van al eerder uitgewerkte erotische verhalen en is dus weinig inventief. Anaïs’ ontwikkeling gaat in een ongekende snelheid - ietwat onwerkelijk dat zo’n verlegen dame zo snel verandert. En ook de vriendschap tussen Nora en Anaïs vind ik te weinig uitgewerkt. Dat Anaïs Nora niet vertelt over haar contract, kan ik me voorstellen. Maar dat ze ook amper uitweidt over haar verliefdheid is niet zo geloofwaardig. Leuk ‘wegleesvoer’, maar weinig vernieuwend. 

Wat denk jij van dit boek?

Acht gangen naakt

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Anaïs de Jong, veertig jaar, is meer dan onder de indruk van een illustere vreemdeling die op een zaterdagnacht bij haar in de apotheek komt. Ze zoekt zijn adres op en begeeft zich naar zijn loft op een afgelegen fabrieksterrein. Hij betrapt haar en ze verneemt dat Spender Arlington de rijke zoon van een uitgeweken Amerikaan en een Zweedse eurocrate is. Zijn verhaal heeft iets ondoorgrondelijks en zijn wereld iets duisters. Haar verlangen naar zijn zinnelijke zelfzekerheid is ontwaakt.

  Ze wordt teruggezogen naar Spencers loft en sluit een overeenkomst met hem. In ruil voor geld regelt ze acht ontmoetingen, waarbij hij carte blanche krijgt en alles met haar mag doen wat hij nodig acht om een andere vrouw van haar te maken. Een vrouw die weet wat ze wil en dat ook krijgt. Anaïs vertelt het aan niemand. Niet aan haar beste vriendin Nora, die haar man heeft betrapt op overspel en uit wraak zelf een minnaar neemt. En niet aan Carl, de charmante aanbidder die haar in de apotheek het hof maakt. Langzamerhand wordt Anaïs de slaaf van haar eigen wil, die haar vastketent, sterker dan het hardste staal.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Pretty Smart - seizoen 1

 • Recensie: You - Seizoen 3

 • Centaur - Chris Polanen

 • Top 10 Dreamworks films die nog steeds geweldig zijn

 • De ultieme prinsessenfilms

Gerelateerde artikelen

 • Boeken top-5: een tikkeltje stout

 • Boeken top-5: De leukste series!

 • Top 5 erotische must sees op Netflix

 • Recensie: Dagboek van een muts - Nikki weet raad

 • 10 x de leukste New Adult boeken

Zoek in artikelen