• onze waardering

Off piste RECENSIE

Off piste is de nieuwe Winterthriller van Linda van Rijn en wederom één waar je maar beter een paar uurtjes voor vrij kan maken.

Off piste vertelt het verhaal van een groepje vriendinnen die met hun partners ieder jaar op wintersport gaan naar Saalbach in Oostenrijk. De wintersport is voor de stellen een traditie en met zoveel jaren ervaring wordt iedere piste afgedaald, zelfs de kans om off piste te gaan skiën laten de meeste niet aan zich voorbij gaan.

Dit jaar brengt Peter zijn nieuwe vriendin Frederique voor het eerst mee en ze wordt al snel in de groep opgenomen. Ze hebben immers allemaal op dezelfde middelbare school gezeten, maar dat herinneren ze zich niet. Behalve Judith, zij weet maar al te goed wie de nieuwe vriendin van Peter is en kan niet blij zijn met haar komst in de groep. Als één van de vrienden tijdens het off piste skiën een ernstig ongeluk krijgt en in een coma raakt, wordt er door de politie in Saalbach een onderzoek gestart. Was het gewoon een ongelukkig ongeval of blijkt er meer aan de hand te zijn? Tot aan het einde van het boek weet Linda van Rijn het verhaal spannend te houden en blijft de vraag of alles wel goed afloopt. Denk je te weten wie het gedaan heeft, dan zou het zo weer iemand anders kunnen zijn. Eén ding is zeker; de jaarlijkse skivakantie zal in ieder geval nooit meer hetzelfde zijn!

Off piste is een heerlijke spannende Winterthriller die je gelezen moét hebben. Eenmaal begonnen leg je dit boek niet zo gemakkelijk meer weg! Ik kijk alweer uit naar de nieuwe Zomerthriller én natuurlijk de volgende Winterthriller.

Wat is jouw favoriete 'Seizoensthriller'?

Off piste

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (6 stemmen)
 • Omschrijving:

  Vier stellen gaan op skivakantie naar Saalbach. Als een van hen ten val komt bij het off-pisteskiën ontdekt de rechercheur dat het geen ongeluk is geweest…

  Saskia, Nicolette en Judith zijn al langer dan ze weten vriendinnen. Op de jaarlijkse skivakantie gaan ook de partners weer mee. Dit jaar is dat naar Saalbach, de perfecte bestemming voor een week snowboarden, skiën en natuurlijk de après-ski. Ook Peter hoort al jaren bij de vriendengroep. Hij heeft sinds vier maanden een relatie met Frederique, en neemt zijn nieuwe vriendin mee. Frederique – van het type mooi, succesvol en een tikje arrogant – blijkt het goed te kunnen vinden met de andere meiden. Ze hebben zelfs met elkaar op school te hebben gezeten, al herinnert Frederique zich daar niets meer van.

  Op de derde dag van hun vakantie maakt de vriendengroep besluit een off-pisteafdaling en gaat het mis. Een van de meiden komt ernstig ten val en wordt in coma overgebracht naar het ziekenhuis in Salzburg. Rechercheur Rolf Bauendorf start het onderzoek, dat slechts een formaliteit lijkt. Alles wijst erop dat het slachtoffer vreselijk veel pech heeft gehad. Eén vriendin heeft alles gefilmd op haar iPhone en als de rechercheur het filmpje bestudeert valt hem iets vreemds op. Is er opzet in het spel?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

 • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

 • Uncharted trailer met Tom Holland en Mark Wahlberg is uit

 • Mijn moeder heeft altijd gelijk - Lana Lux

Gerelateerde artikelen

 • 9 super spannende crime series

 • Recensie: Kil

 • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

 • De vijf mooiste bibliotheken ter wereld!

 • Quiz: Wat is het perfecte boek voor jou?

Zoek in artikelen