• onze waardering

Iedereen noemt me Loulou RECENSIE

Voordat ik begon aan dit boek, vond ik het lastig me voor te stellen wat ik ervan zou vinden. Mijn angst was vooral dat ik me voyeuristisch zou voelen wanneer de seksscènes beschreven zouden worden, als een soort mannetje dat ‘s avonds met een verrekijker het strand op struint op zoek naar vozende paartjes.

Gelukkig had ik dat gevoel niet meer toen ik aan het boek begonnen was. Toen het eindelijk op seks aankwam, was ik zelfs zo blij dat er eindelijk iets gebeurde, dat het me niet eens meer kon schelen dat ik eerder nog bang was me een viezige gluurder te voelen.

Hoofdpersoon Milou vond ik nogal oppervlakkig. Ze klaagt er bijvoorbeeld over dat haar beste vriendin zo op status belust is, terwijl ze zelf drie dagen stikchagrijnig is als haar vriend een baan bij een veehouderij kan krijgen - wees blij dat hij een baan heeft, mens!

Bovendien heb ik het idee dat dit boek in sneltreinvaart in elkaar is gezet om nog even mee te kunnen surfen op de seksboekengolf die ons overspoelt sinds de Vijftig tinten-reeks, en is er weinig tijd aan redactie besteed. Zo wordt Loulous moeder omschreven als ‘een rasechte Parisienne’, terwijl ze tachtig pagina’s later ineens uit Griekenland komt, Loulous leeftijd varieert en ik ergerde me aan zinnen die niet helemaal af leken te zijn.

Hoewel de spannende passages wel redelijk omschreven zijn, vind ik dit niet genoeg. Omdat ik het hoofdpersonage niet sympathiek vind, er nogal wat inconsistenties voorkomen en het verhaal behoorlijk traag op gang komt, is de schrijfstijl wat mij betreft niet goed genoeg om te boeien in de opvulling die is opgenomen omdat alleen maar seks ook weer niks aan is.

Omdat het logo van uitgeverij Prometheus op de cover me in eerste instantie geruststelde, ik heb toch wel een hoge pet van hen op, ben ik nogal ontgoocheld na het lezen van dit boek. Als je zin hebt om over seks te lezen, raad ik je aan dit boek te kopen en steeds door te bladeren naar de spannende hoofdstukken. Als je er een boeiend verhaal omheen wilt, dan raad ik je dit boek niet aan. Ik kan me voorstellen dat er veel betere boeken zijn in dit genre. Van Prometheus had ik in elk geval meer verwacht.

Vind jij Iedereen noemt me Loulou meer dan 1 hartje waard?

Iedereen noemt me Loulou

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Wanneer de dertigjarige, ambitieuze en aantrekkelijke Milou Naardop een baan krijgt bij het succesvolle productiebedrijf dogma ontmoet ze de ceo Michael Durfal. Milou raakt ondanks haar stabiele relatie totaal in de ban van deze charismatische man en wordt meegesleurd in zijn geheime wereld van fetisj, drugs en seksfeesten. Milou laat alles vallen wat haar ooit dierbaar was voor dit avontuur. Niemand weet van haar dubbelleven. Ze raakt vervreemd van haar vriend Mark, haar familie, collega’s en vrienden. Wanneer Michael haar achterlaat om zijn eigen huwelijk te redden slaan de stoppen bij Milou door. 

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Boeken top-5: een tikkeltje stout

  • Vijftig tinten vrij

  • 12 erotische fantasy boeken series

  • 12 x sexy New Adults boeken

  • 10 x de leukste New Adult boeken

Zoek in artikelen