• onze waardering

Hoera!? Mijn kind gaat naar school RECENSIE

Als je kind voor het eerst naar school gaat, staat je leven op z’n kop. Niet zo heftig als vier jaar geleden toen je moeder werd, maar er verandert veel.

Je krijgt ineens te maken met schooltijden, lange vakanties en allerlei ongeschreven regels op het schoolplein. De luis doet zijn intrede, net als kinderfeestjes, vieze woorden en allerlei soorten vriendjes én ouders. En dan hebben we het nog niet eens over wat er door school van je wordt verwacht.

Hoera!? Mijn kind gaat naar school is een boek vol herkenning, praktische en grappige weetjes, tips en ervaringen uit de praktijk en vooral veel humor
 
Van tijd tot tijd heb ik verschrikkelijk hard moeten lachen, om de korte anekdotes die je in het boek tegenkomt. Hoera!? Mijn kind gaat naar school leest lekker vlot weg en voelt als een kleine survivalgids vol met ins and outs om de eerste weken van de basisschool door te komen.

Veel verschillende onderwerpen worden kort even aangestipt. Daar zit de kracht van het boek, want het maakt dat het een fijn boek voor ‘erbij’ is. Even ontspannen en tegelijkertijd wat nuttige info oppikken.

Tegelijkertijd is dit ook een beetje een valkuil. De onderwerpen volgen elkaar, in de vorm van paragrafen, in hoog tempo op. Er staat alleen wat basis info, maar vaak blijft het daarbij. Soms is het zelfs een beetje kort door de bocht te noemen. De inleiding van het hoofdstuk ‘De juf’ is hier een goed voorbeeld van. De beschrijving van de verschillende ‘juf-types’, zijn van het kaliber : oh-wat-zijn-we-lekker-gek-met-deze-kekke-omschrijving. Ook zit er een licht stereotypische frustratie richting (té) leuke juffen, want op de eerste twee pagina’s staan al drie verwijzingen naar hubbies die niet met deze types om zouden kunnen gaan.

Al met al een leuk en vlot geschreven boek met veel tips en tricks, maar mét een waarschuwing on the side: het boek heeft een vrij hoog bakfietsm(/l)oeder gehalte, incluis de welbekende kreet  ‘realiseer je dat het een faaaaaaase is’. Heb je kinderen die richting de basisschool gaan, lees je graag de VIVA en heb je een bakfiets? Dan is dit het ideale boek. Ok, dit is natuurlijk een beetje overdreven, maar dit is wel beetje de stijl van het boek. Kun je dit met een glimlach naast je neerleggen? Dan is Hoera!? Mijn kind gaat naar school een fijne inleiding tot de wereld van het basisonderwijs.

Denk jij dat dit boek handig kan zijn voor jou?

Hoera!? Mijn kind gaat naar school

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Als je kind 4 jaar wordt, mag het naar school! De auteurs beschrijven met veel humor alles wat je als ouders kunt verwachten. Halen, brengen, BSO, de lunchtrommel. Clubjes, voorleesmoeder, overblijven, schoolreisjes. Competitie op het schoolplein, 12 weken vakantie per jaar versus de 5 van jezelf. Hoe organiseer je het allemaal? Geen klaagzang, maar zelfspot, herkenning, ervaringen van anderen en praktische en grappige weetjes.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

 • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

 • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

 • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

 • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Stiefkind

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen