• onze waardering

Koken met je favoriete merken RECENSIE

Koken met je favoriete merken. Met alle anti-pakjes-en-zakjes en ‘puur en clean’ trends van dit moment leek het mij een leuke afwisseling. Is het dat ook? 
 
Dit is echt het vreemdste kookboek dat ik in tijden heb gezien. En dat bedoel ik helaas niet op een goede manier. Pluspuntjes: het ziet er mooi uit en ik vind het een origineel idee. Grootste minpunt: de recepten zijn gebaseerd op producten die niet in Nederland te koop zijn.
 
Leuk bedacht
Het concept – creatieve gerechten met supermarktproducten – is leuk bedacht. En dit boek is toch echt in Nederland op de markt gekomen, anders had ik het nooit kunnen recenseren voor Chicklit.nl. Maar wat moet ik met al die recepten met Danette Vanille, Carambar en vellen kant-en-klaar kruimeldeeg van Herta? Dat ligt hier niet in de supermarkt… Het zijn Belgische en Franse producten die bij onze zuiderburen (denk ik) wel te koop zijn, maar hier niet. Er staan wel wat recepten in met producten die in Nederland te koop zijn, zoals La Vache Qui Rit, Boursin, Coca Cola en Activia Yoghurt, maar het grootste deel van de recepten is gebaseerd op Belgische producten.

Nederlandse alternatieven
Op zich was dat geen probleem geweest als je met suggesties komt voor Nederlandse alternatieven, maar die staan er niet bij. Soms zie ik natuurlijk wel dat iets op Philadelphia of Danoontjes lijkt. Maar wat is Danette Vanille precies? Een soort vla of pudding? Wat is de Nederlandse Carambar of Grany en waar vind ik glazen potjes van La Laitière yoghurt?
 
Simpel
Toen ik een recept ging uitzoeken, stuitte ik steeds op dezelfde drie problemen. Of het product was in Nederland niet te koop, of het werd gemaakt met een ingrediënt waar ik van walg (zoals champignons uit blik of Activia yoghurt) of het was zo simpel dat ik het de moeite niet vond. Yoghurt met aardbeien bijvoorbeeld of een pitabroodje met La Vache Qui Rit. Ik ben helemaal voor simpele gerechten, maar dit is wel erg gemakkelijk.
 
Origineel
Af en toe staan er wel originele simpele gerechten in, zoals de ‘Crumble met sardines’, waarbij je Tucjes over een blik sardines verkruimelt en dat even in de oven zet. Al vraag ik me af of het lekker is…
 
Boursin
Omdat ik toch per se iets wilde koken, kocht ik champignons en een kuipje Boursin voor de ‘Champignons gevuld met fijne kruiden’. Ik sneed de steeltjes uit de champignons, vulde ze met Boursin en zetten het even in de oven. Beetje bieslook erover en klaar. Tja… een prima gerechtje hoor, maar niet iets om heel enthousiast van te worden.
 
Vlamingen
Koken met je favoriete merkenis een aardig boek voor Vlamingen die van hele simpele (en af en toe best rare) recepten houden. De Hollanders hebben er helaas niet zo veel aan… 

 

Koken met je favoriete merken

  • Auteur:

    Seymourina Cruse, Steven Ware
  • Verschenen:

    12 december 2013
  • Uitgave:

    ISBN 9789401411042
    Uitgever Terra - Lannoo
    256 pagina's
  • Oorspronkelijke titel:

    Les Recettes inavouables
  • Ondertitel:

    Recepten voor echte lekkerbekken
  • Uitgever:

    Terra - Lannoo
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Verrassende recepten voor echte lekkerbekken. Grijp jij ook steeds naar jouw favoriete chocoladepasta of ketchup in het winkelrek? Probeer nu deze heerlijke én originele recepten uit met producten van klinkende namen als Nutella, Boursin, Coca-Cola, Danone, Delacre, Heinz, Kellogg's, La vache qui rit, Nestlé, Bonne Maman, Tuc, Uncle Ben's en vele andere grote merken.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • Top 10 BBQ boeken

  • Stiletto’s in de keuken

  • Recept: zelf macarons maken

  • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

  • Recensie: Vijftig tinten kip

Zoek in artikelen