• onze waardering

Style Book by Danie RECENSIE

Danie Bles: van styling voor Beau Monde en Big Brother tot styliste van Sylvie Meis, Leontine Borsato, Chantal Janzen en vele andere BN’ers. Van een eigen modeshow tot een eigen kleding- en accessoirecollectie. Een eigen stijlgids was het enige wat nog ontbrak, maar ook dat kan de topstyliste nu aan haar indrukwekkende CV toevoegen.

In Style Book by Danie worden er zes kledingstijlen behandeld: classics, bohemian, rock ’n roll, glamour, vintage en denim. Elke kledingstijl heeft een eigen hoofdstuk en wordt ingeleid met een stukje geschiedenis. Ook legt Danie uit wat zij met deze stijl heeft. Verder worden er diverse kleding- en accessoire musthaves, tips en stijliconen besproken. Bovendien geeft Danie bij iedere kledingstijl film- en leestips.
Naast de zes stijlen komen er ook nog andere zaken aan bod, zoals dresscodes (ook voor mannen), modeopleidingen, en diverse tips om je eigen smaak te ontwikkelen en je eigen kledingstijl te vinden. Natuurlijk komt Danies handelsmerk, mix and match, in het gehele stijlboek terug.

Ik ben fan van Danie en was dus blij dat ze eindelijk haar eigen stijlgids uitbracht. Haar stijlboek geeft je zeker nieuwe inspiratie en er staan veel handige stijltips in. De film- en leestips vind ik erg origineel en de interviews met haar familie en clientèle zijn een leuke aanvulling. Door deze interviews merk je pas hoe divers haar clientèle is en hoe divers Danie dus ook als styliste is. Natuurlijk ontbreken de mooie modefoto’s van bekende nationale en internationale sterren niet, maar het leuke is dat er ook foto’s van Danie zelf in staan (vooral die van haar in jongere jaren zijn leuk!).
Een minpuntje vind ik dat er weinig shopadresjes worden genoemd. Ik snap dat ze niet al haar pareltjes prijs wil geven, maar als lezer wil ik ze eigenlijk toch allemaal weten. De opmaak van het boek is erg mooi: heel strak, modern en hip, maar helaas zijn er toch wat kleine opmaakfoutjes te bespeuren, en ook wat typo's.

Style Book by Danie is een leuk stijlboek, waar je echt wat aan hebt. Ik weet nu welke musthaves ik nog wil hebben, mijn boeken-wishlist is uitgebreid, en bovendien heeft Danie me ideeën voor nieuwe combinaties gegeven. Een heerlijk boek om inspiratie uit op te doen of om lekker doorheen te bladeren!

Ben jij ook fan van Danie Bles?

Style Book by Danie

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  In deze classy vormgegeven stijlgids neemt modestyliste Danie Bles de vrouw bij de hand die in haar eigen garderobe de weg niet meer weet. Aan de hand van de belangrijkste stijltypen - van klassiek tot bohemien en van vintage tot glamour - maakt Danie je wegwijs in de achtergrond, de beslissende iconen, de bepalende kledingstukken, de beste adresjes en handige tips en trucs. Zonder je op één stijl vast te pinnen leer je kleding beter combineren en begrijp je eindelijk wat er nu al die tijd nog in je kledingkast ontbrak! Dankzij de vele foto's en praktische stijlregels is dit boek niet weg te denken uit het leven van de modebewuste vrouw.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Reminiscence

 • Recensie: Sex Education - seizoen 3

 • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

 • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

 • Emily in Paris seizoen 2 onthult eerste beelden

Gerelateerde artikelen

 • Shoptip: 10x heerlijk warme sjaals

 • Shoptip: 5x Modetrends van deze herfst/winter

 • Mix & match je eigen stijlvolle Bandajanas slippers

 • The Great Gatsby: geweldige outfits van the roaring twenties!

 • Modeveiling.nl: online bieden op high-fashion

Zoek in artikelen