• onze waardering

Gestoord RECENSIE

Het komt je vast bekend voor: denk je iets op een bepaalde plek te hebben gelegd, vind je het opeens op een totaal andere plek. Het overkomt iedereen wel eens, maar Maaike, de hoofdpersoon in het boek Gestoord, overkomt het wel heel vaak. Als Maaike, een vierendertig jarige juriste, op een avond haar auto op een andere plek in de parkeergarage terugvindt dan waar zij hem ’s ochtends heeft geparkeerd, snapt ze niet hoe dit kan, maar wuift ze het weg onder het mom van ‘ik zal me wel vergist hebben’. Maar als ze later haar kat Joris op haar afgesloten zolder terugvindt, een plek waar ze dacht al lang niet meer te zijn geweest, begint ze toch te twijfelen. Ligt het aan Maaike of gebeuren er echt vreemde dingen? De vreemde gebeurtenissen worden steeds persoonlijker en verplaatsen zich steeds vaker naar haar huis. Maaike wordt steeds angstiger, naarmate duidelijk wordt dat de ‘inbreker’ het op haar persoonlijk heeft gemunt. Wie is deze persoon en wat wil hij van haar?

Gestoord is het derde boek van Ellis Overbeek, die eerder de romans Twee Gezichten en Kwaad Bloed schreef. Het is een roman uit de serie Ellessy Relax Plus, een reeks van moderne feelgood-romans met een flinke dosis spanning en bestemd voor vrouwen van alle leeftijden. Op de voorkant van het boek staat dat het een spannende liefdesroman is. Spannend is de roman zeker, maar het onderwerp liefde wordt nauwelijks aangestipt.

Gestoord is een vlot geschreven boek, waar je vanaf het eerste moment in zit. Het boek begint meteen erg spannend. Maaikes auto wordt op een totaal andere plek in de parkeergarage teruggevonden, terwijl ze zou zweren dat ze hem toch echt ergens anders had neergezet. Hierna volgt de ene na de andere spannende en opmerkelijke gebeurtenis. De spanning wordt goed opgebouwd en komt op een gegeven moment ook tot een hoogtepunt. De roman leest heerlijk weg. Overbeek heeft een schrijfstijl, die zowel in tempo als in taalgebruik vlot is. Gebeurtenissen volgen elkaar snel op, en het taalgebruik is gemakkelijk.
De uitkomst is verrassend. Diverse verdachten passeren de revue, maar de uiteindelijke dader zie je niet aankomen. Echter aan het begin van het boek, voordat het eigenlijke boek begint, staat een bladzijde. Doordat ik deze had gelezen, zat ik al op een bepaald spoor. Dit bleek achteraf niet helemaal juist te zijn, maar door deze bladzijde zat ik wel deels in de goede richting. Mocht je totaal verrast willen worden, lees deze bladzijde dan niet!

Ondanks dat duidelijk wordt hoe alles afloopt, voelde het toch een beetje alsof het laatste hoofdstuk was afgeraffeld. De afloop wordt vrij kort omschreven, en het laatste hoofdstuk is ook beduidend korter dan alle andere hoofdstukken. Ik had het liever wat uitgebreider gezien. Verder alleen maar lof voor Ellis Overbeek. Met Gestoord heeft ze een spannende en vlot geschreven roman afgeleverd, welke zeker de moeite waard is om eens te lezen.

Heb jij Gestoord gelezen? Zo ja, wat vond je ervan?

Gestoord

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Als Maaike, een vierentwintig jarige vrijgezelle juriste bij een bank, haar auto op een dag op een andere plek in de parkeergarage van het bankgebouw terugvindt dan waar zij hem die ochtend heeft geparkeerd, snapt ze er niets van. Als haar kater Joris de volgende dag ook nog eens boven op de afgesloten vliering blijkt te zitten, begint ze bijna aan zichzelf te twijfelen. Maar de angst slaat pas echt toe als er, net na thuiskomst, iemand haar huis uitglipt. Heeft ze een inbreker gestoord? Er is geen braakschade en er lijkt zover niets weg te zijn, behalve de sleutel van de achterdeur. De politie kan niets voor haar doen. Wie heeft dit gedaan? Is het een vreemde of een bekende? Zal hij terugkomen? De enige die ze in vertrouwen neemt is haar collega Bram. Volgens hem hoeft ze zich geen zorgen te maken en is het gewoon één of ander kruimeldiefje geweest die nu weet dat er bij haar niets te halen is. Als Maaike echter na een etentje bij haar broer thuiskomt, krijgt ze de schrik van haar leven. Het is haar nu wel duidelijk dat haar ‘inbreker’ het op haar persoonlijk gemunt heeft. Maar wat wil hij van haar?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De 17 beste LGBTQ films

 • 15 x Goede acteurs in hele slechte films

 • Onze aanraders voor Netflix in oktober

 • Recensie: Reminiscence

 • Recensie: Sex Education - seizoen 3

Gerelateerde artikelen

 • Vijftig tinten vrij

 • Recensie: Kil

 • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

 • Tattoo's geïnspireerd door boeken

 • In gesprek met Mel Wallis de Vries

Zoek in artikelen