• onze waardering

Kwetsbaar RECENSIE

Uitgeverij A.W. Bruna meende dat ze in hun fictiefonds van thrillers, spannende en humoristische romans een populair genre misten. Namelijk de romantische fictie. Volgens adjunct-uitgever Juliette van Wersch hebben ze het dan over 'het betere zwijmelwerk, in compacte vorm. Snel en lekker'. Al snel werd de romanreeks Amber in het leven geroepen. Amber staat volgens de uitgeverij voor 'warmte, sensualiteit, zoet en zelfvertrouwen'. De eerste boeken in deze reeks zijn inmiddels uitgekomen en de erotische roman Kwetsbaar is daar één van.

Het is tegenwoordig absolute mode om erotische thrillers of erotische romans te schrijven. De bouquet-reeksen die we vroeger - stiekem onder het dekbed met een zaklamp - lazen om iets meer te leren over liefde en seks, zijn nu compleet geaccepteerd. Met andere woorden: niemand kijkt er meer van op dat je dergelijke boeken in de trein leest. Ten overstaan van iedereen! Waar je eerder een beetje werd uitgelachen als je een bouquet-boekje op je nachtkastje had liggen, is het nu raar als je dergelijke erotische liefdesverhalen niét leest. Niets wordt geschuwd. Geen enkele benaming voor seks of de penis wordt genegeerd. Alles wordt benoemd. En vooral: beschreven. Tot in de kleinste details kunnen we een vrijpartij meelezen. Er is niks romantisch meer aan. En sfeerverhogend ook niet, wat mij betreft. Vinden we dit nou écht nodig? Zijn we inmiddels zo afgestompt door alles wat er op televisie te zien is, dat we ook in boeken alles willen weten? Dat we onze eigen fantasie niet meer kunnen gebruiken om een boek te lezen en dan zélf iets in te vullen? Blijkbaar niet, anders had A.W. Bruna, en met hen vele andere uitgeverijen, niet de behoefte gehad om dergelijke boeken op de markt te brengen. Want je kunt geen boekhandel meer inlopen of de erotische thrillers en romans vliegen je om de oren.

Goed, dat gezegd hebbende, is Kwetsbaar best vermakelijk. Ik voelde niet de behoefte om uitgebreid mee te genieten met de sex-scènes, maar het verhaal was best leuk. Geen hoogstaand schrijfniveau, maar het gaat uiteindelijk om de romantiek en erotiek in dergelijke boekjes. En Kwetsbaar levert precies dat, zoals het hoort.

Hou jij van het erotische genre? Of hoeft het voor jou ook niet zo nodig?

Kwetsbaar

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (9 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wanneer angst omslaat in puur genot is het antwoord: ja Eerst waren de mysterieuze e-mails nog vleiend. Maar al snel kan Gracie Baron niet meer ontkennen dat ze een stalker heeft en dat ze bescherming nodig heeft Privédetective Wade Harrison is al maanden geïntrigeerd door de assistente van een van zijn vrienden. Hij grijpt de kans om haar te beschermen dan ook met beide handen aan en brengt zelfs geen kosten in rekening. Er is één voorwaarde: Gracie moet al zijn orders opvolgen, zonder vragen te stellen. Als Wade en Gracie samen zijn, vertelt hij haar precies waar hij van droomt. Zijn fantasieën bevatten erotische speeltjes en een gewillige partner en dat is nog maar het begin. Gracie weet iets minder goed wat ze wil, maar Wade is aantrekkelijk en ongedurig, en zich overgeven aan zijn verlangens is misschien wel precies wat ze nodig heeft.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

 • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

 • Ontluiken - Nora Roberts

Gerelateerde artikelen

 • Boeken top-5: een tikkeltje stout

 • Top 5 erotische must sees op Netflix

 • Vijftig tinten vrij

 • Verfilming Vijftig tinten grijs

 • 10 x de leukste New Adult boeken

Zoek in artikelen