• onze waardering

30-love RECENSIE

‘Ik wil jullie vaker zien. En dan echte gesprekken voeren. Over meer dan alleen de competitie en de kinderen. Over ons, over elkaar, over grote dromen, kleine vergissingen en vermoeiende obstakels. Misschien is het te vanzelfsprekend geworden en hebben we te weinig contact onderhouden over hoe het met ons allemaal gaat, hoe we ons ontwikkelen.’ In een notendop geeft deze zin uit het boek aan wat er gebeurd is tussen Frederique (Freek) en haar vriendinnen. Maar ook wat er nog moet gebeuren in de toekomst. Freek, Hannah en Carien zijn de drie singles binnen hun vriendinnengroep. Ze hebben een competitie opgestart om bij te houden wie per jaar het meeste met verschillende mannen heeft gezoend. Ze feesten met elkaar, maar steunen elkaar ook door dik en dun. De rest van hun vriendinnen, getrouwd en met kinderen, noemen ze ‘de Settelaars’. De singles en de settelaars zien elkaar weinig, en (ver)oordelen elkaar veel en veel te snel. Het barst van de wederzijdse frustraties. De singles ergeren zich aan het vele gepraat over kinderen, terwijl de settelaars niet snappen dat de singles het zo vaak over hun werk hebben. Ik denk dat dit voor bijna alle vrouwelijke dertigers meer dan herkenbaar is, ook als je er tussenin zit: wel getrouwd of samenwonend, maar nog geen kinderen bijvoorbeeld.
Maar 30-love gaat ook over de liefde, en hoe verschillend Freek, Hannah en Carien daar tegenaan kijken. Onverwachte dates, relatiebemiddelingsbureaus, bezette mannen en vakantieliefdes: alles komt voorbij. Dat geldt ook voor de moeilijkere dingen in het leven, zoals ziekte en een ongewenste zwangerschap. Juist dan heb je je vriendinnen keihard nodig…

Hulde voor de debuutroman van Ilse Nelemans: wat een geweldig boek is 30-love geworden! De titel verwijst naar Hannah’s sport tennis, maar vooral ook naar dertigers en de liefde. Zelden heb ik de twee thema’s liefdesperikelen en vriendinnenproblemen zo mooi gecombineerd zien worden in één verhaal. En dan ook nog in een erg fijne schrijfstijl geschreven, afgewisseld met de weergave van whatsapp-gesprekjes. Het boek gaat in feite over twee vragen: komt het goed met de liefde, en komt het goed met de vriendschappen in het boek?

Zou jij dit boek graag willen lezen? En waarom?

30-love

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (4 stemmen)
 • Omschrijving:

  Samen met de vrijgevochten Carien en de loyale Hannah probeert Frederique zich in Utrecht staande te houden in het decennium van het leven dat om relaties, gezinnen en kinderen lijkt te draaien. Alle leuke mannen zijn op en al haar gesettelde vriendinnen zijn vertrokken naar nieuwbouwwijken met trampolines in de tuin. De hilarische datingverhalen van het drietal wordten opgetogen maar ook kritisch gevolgd door de rest van hun vriendinnen en ongewild ontstaat er een groeiende kloof. Steeds vaker hebben de meiden het gevoel te dienen als de realitysoap die het leven van hun gesettelde vriendinnen nog enigszins spannend moet maken. Teleurgesteld in haar vroegere vriendinnen, met wie ze steeds minder gemeen heeft, richt Freek zich op haar baan als advocate. Maar dan begaat ze een fatale blunder die haar met één klap terugwerpt op zichzelf.

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Volg de avonturen van Frederique en haar vriendinnen iedere week via de columns van Ilse Nelemans op: www.thirty-love.nl

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Schermtijd - Linda van Rijn

 • Monsterjager - Rob Geukens

 • Thin Air - Kellie M. Parker

 • Het piratenmaal - Jonny Duddle

 • Tom Clancy Nul uur - Don Bentley

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

Zoek in artikelen