• onze waardering

Recensie: Super soep RECENSIE

Soep: You either love it, or hate it! Ik kan jullie met volle overtuiging vertellen dat ik tot de groep lovers behoor en toen ik zag dat we een recensieboek binnengekregen hadden dat zich alleen op deze heerlijke maaltijdvorm richtte, heb ik deze meteen van de stapel gegrist.

Super soep is een handzaam boekje waarin – je raadt het al – soep het middelpunt vormt. Allereerst wordt er uitgelegd hoe je zelf verse bouillon kunt maken (groente-, kip- en visbouillon) en daarna barst het soepfestijn los. Het boek is opgedeeld in verschillende soorten soepen: frisse soepjes, gladde soepen, zuiderse soepen, winterse soepen, exotische soepen en maaltijdsoepen. De namen en foto’s laten je tijdens het bladeren al watertanden en het fijne is: alle soepen zijn zowel snel en makkelijk als gezond. Snel aan de slag dus!

Ik heb de gewoonte om een nieuw kookboek eerst door te bladeren en post-its te plakken bij de recepten die ik graag een keer zou willen proberen. Bij Super soep ontvouwde hier zich echter een probleem: ik zou ze allemaal wel een keertje willen maken! Om maar ergens te beginnen heb ik de ‘Pittige tomatensoep met chorizo en kikkererwten’ gekozen en daar heb ik zeker geen spijt van gehad. Wat een heerlijke soep! En inderdaad, zoals het boek belooft, super makkelijk om te maken. Ik moet hier alleen wel bij vermelden dat ik geen verse runderbouillon heb gebruikt als basis, maar gewoon bouillonblokjes - iets minder gezond (met alle kunstmatige toevoegingen), maar wel zo makkelijk. Deze soep is bij zowel mij als mijn man zó goed in de smaak gevallen dat we dezelfde week nog een soepje uit het boek hebben geprobeerd. Dit keer kozen we de ‘Geurige Marokkaanse kippensoep met zoete aardappel’ en ook deze stelde ons zeker niet teleur. Sterker nog, als ik tussen bovenstaande twee soepen moet kiezen wordt dat nog een lastig karwei.

Het leuke aan Super soep is, vind ik, dat het niet de voor de hand liggende soepen (zoals tomaten- of erwtensoep) zijn die worden besproken, maar echt bijzondere soepen met een opvallende twist. Zo heb ik nooit eerder een soep met banaan gemaakt, maar klinkt de ‘Exotische tomatensoep met banaan en kokos’ me toch heerlijk in de oren.

Na het proberen van bovenstaande twee soepen vind ik het ineens niet zo erg meer dat ik zoveel post-its heb geplakt. Ik wil ze namelijk allemaal proberen. En heb ik dat gedaan? Dan begin ik gewoon weer van voren af aan!

Hou jij van soep? Zo ja, wat is jouw favoriete soep?

Super soep

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Alle dagen soep. Wat een mooie traditie was dat vroeger. De bouillons stonden uren te pruttelen op het fornuis, vulden het hele huis met hun diepe geuren, en elke warme maaltijd startte met een gouden klassieker: tomatensoep met balletjes, kippenbouillon met kervel, erwtensoep met korstjes, juliennesoep... Pure nostalgie.

  Betekent dit vandaag: nooit meer soep of alleen maar soep uit blik of brik, aangezien we geen tijd meer hebben om uren te kokkerellen? Absoluut niet. In Super soep zal je merken dat je heel makkelijk een verse soep kunt maken in minder dan 30 minuten, dat veel ingrediënten eigenlijk niet eens zoveel tijd nodig hebben om 'soep te worden'.

  Lentefrisse aspergesoep, grasgroene erwtenvelouté, fluwelen venkelsoep, pittige paprikasoep, gemakkelijke broccolisoep... Soep maken is spelen met smaken en structuren. Misschien houd je het graag klassiek, of ben je net heel avontuurlijk. Misschien zweer je bij gladde soepen, of wil je er lekker veel stukjes in. Misschien houd je van fijnzinnige aperitiefsoepjes, of zweer je bij een goedgevulde maaltijdsoep. In Super soep vind je ze allemaal.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Eeuwig licht - Francis Spufford

 • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

 • Grimwoud - Nadia Shireen

 • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

 • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

 • Top 10 BBQ boeken

 • Stiletto’s in de keuken

 • Recensie: Vijftig tinten kip

 • Rudolph’s cupcakes compleet

 • Elsbeth kookt: Venkeltime (met recept voor ovenschotel!)

Zoek in artikelen