• onze waardering

BodieBoost - Het dagboek RECENSIE

Dat ik heel positief ben over de afvalmethode BodieBoost zal jullie waarschijnlijk niet ontgaan zijn. In mijn optiek is dit een dieet dat goed vol te houden is en dat werkt, mits je je natuurlijk aan de regels houdt. Om me goed aan die regels te kunnen houden moet ik voor mezelf wel echt bijhouden wat ik die dag gegeten en gedronken heb en onder welke familie(s) dit dan valt. Hiervoor gebruikte ik verschillende dingen: een notitieboekje, de notitiefunctie op mijn telefoon, mijn agenda… Niet echt handig dus. Wat ik miste was een echt BodieBoost-dagboekje, dat je overal mee naartoe kunt nemen en waarin je makkelijk de families die je die dag genuttigd hebt kunt aanvinken. Toen ik las dat er een heus BodieBoost dagboek stond te verschijnen, kon mijn dag dan ook niet meer stuk. Net wat ik nodig had!

Echter toen ik het dagboek in handen kreeg vielen me meteen wat nadelen op. Het boekje is dan wel dun, maar helemaal geen handzaam formaat wat je makkelijk overal mee naartoe sleept. En het dunne van het boekje is eigenlijk ook meteen het volgende minpuntje: er staan maar zes weken in, terwijl BodieBoost juist gericht is op langzaam en gezond afvallen. De meeste mensen zijn dan ook veel langer bezig dan zes weken om hun doel te behalen en hebben dus aan één dagboek lang niet voldoende. Tot slot is er ook gekozen voor heel dik papier, waardoor de bladzijden moeilijk omslaan en wat het schrijven in het boekje niet bevordert.

Wat ik wel grappig vind aan het dagboek zijn de geluksmomentjes die je elke dag in moet vullen. Vijf is misschien wat veel, maar door het invullen van deze geluksmomentjes (die niet per se wat met afvallen te maken hoeven hebben) word je gedwongen jouw dag te evalueren en over de kleine dingen na te denken waar je gelukkig van werd, waar je normaal misschien niet eens bij stil staat. Het laat je de kleine dingen in het leven waarderen, wat je in een positieve vibe brengt. En dat heb je nodig bij het afvallen! Zeker als het een dagje niet zo lekker gaat. Mijn geluksmomentjes gisteren:
- het zonnetje dat op mijn gezicht scheen
- het feit dat het nog licht was toen ik uit mijn werk kwam
- de Divided broek maat 42, die ik eindelijk paste
- de complimentjes die ik dankzij deze broek kreeg
- en… het feit dat ik te horen heb gekregen dat ik een vast contract krijg op mijn werk!

Ik ben nog steeds heel enthousiast over BodieBoost en ik vind het idee van een dagboek super, ik vind alleen de uitvoering wat minder geslaagd. Ik heb het dagboek nu een week gebruikt, maar vind het niet handig en zal dus hoogstwaarschijnlijk weer overstappen op mijn oude manier van werken. Jammer! Ik hoop dan ook dat er ooit nog een aangepaste versie van het dagboek zal verschijnen, of misschien veel beter… een BodieBoost app!

Wat vind jij van het dagboek?

BodieBoost - Het dagboek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  BodieBoost hét succesdieet waarbij snoepen moet en afvallen leuk wordt!

  BodieBoost - Het dagboek is een slim invulboek waarin je jouw persoonlijke BodieBoost-challenge kunt vastleggen, noteren en bijhouden.

  In BodieBoost - Het dagboek noteer je...
  - Waar je nu staat (situatie nu)
  - Waar je naartoe wilt (einddoel)
  - Wat je daarvoor moet doen (acties)
  - Je voortgang
  - Je weekmenu
  - Je jokerlijst
  - Je motivatie
  - Je moeilijke en goede momenten

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

 • Legendes & Lattes - Travis Baldree

 • De Rode Woestijn - Paula Isphording

 • Ochtendgloren - Corina Bomann

 • Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Gerelateerde artikelen

 • Dagboek van een muts - In de spotlights

 • Let’s Boost!

 • Zoek 't lekker uit

 • Mijn gemuts

 • Meer zelfvertrouwen? YourConfidenceDay™ BodieBoost!

Zoek in artikelen