• onze waardering

BodieBoost - Het kookboek RECENSIE

Yes, eindelijk is er een nieuw BodieBoost boek! De tien weekmenu’s van het vorige boek heb ik al meerdere malen herhaald - en natuurlijk zelf ook variaties aangebracht - maar niets zo fijn als een frisse wind en nieuwe inspiratie. Ik hoopte dan ook van harte dat het nieuwe boek, ondanks dat de naam BodieBoost – Het kookboek is, naast de recepten ook nieuwe weekmenu’s zou bevatten. En dat is gelukkig het geval! Weliswaar maar voor vier weken, het had voor mij wel iets meer gemogen, maar beter iets dan niets.

In het begin van het boek BodieBoost – Het kookboek wordt de BodieBoost methode in het kort nog even uitgelegd. Een mini crash course, zoals bedenkster en schrijfster Charlotte Willems het zelf noemt. Als je nog helemaal niet bekend bent met de BodieBoost-methode, zou ik je echter het allereerste boek aanraden, waarin de methode wat meer in detail wordt uitgelegd. Ik zie dit tweede boek meer als een aanvulling hierop. Maar toch, het tweede boek bevat alle hoofdpunten, dus ook ‘nieuwkomers’ zouden het boek in principe kunnen gebruiken. Naast de korte uitleg van de methode, bevat het eerste deel van Het kookboek nieuwe weekmenu’s, geüpdatete versies van de familie-, joker- en smaakmakerlijst en iets nieuws, namelijk: de powerlijst. Deze lijst bevat producten die je gewoon kunt nemen (mits je je aan de omschreven hoeveelheid houdt) zonder het bij een familie te hoeven rekenen, zoals bijvoorbeeld lijnzaad en chiazaad. Dit alles wordt afgewisseld met praktijkverhalen van BodieBoosters, die zorgen voor een extra motivatie.

Het tweede deel van het boek bestaat uit gerechten, die zijn onderverdeeld in ontbijt, tussendoortjes, lunch, diner en jokers. Er staan hier super lekkere gerechten tussen – bijvoorbeeld YellowPower (bananenpancakes met frambozen) en MeatNoExcuse (biefstuk met tomatentapenade en couscous). De opmaak van de recepten is speels en vrolijk en de namen grappig en opvallend. Wat ook leuk is, is dat Charlotte naast eigen recepten ook recepten van anderen (bestaande BodieBoosters) in het boek heeft geplaatst met naamsvermelding, bijvoorbeeld de ‘Snelle noedelsoep gemaakt door Saar’. Het lijkt met toch leuk om je naam en recept in een kookboek te zien staan. Ook fijn is dat het allemaal makkelijke recepten betreft, die binnen 30 minuten klaar zijn.

Dit tweede boek is in mijn ogen een goede aanvulling op het eerste BodieBoost-boek. Wel moet ik heel eerlijk bekennen dat ik de weekmenu’s uit het eerste boek over het algemeen lekkerder vond, maar dat is een kwestie van smaak. En de verrukkelijke recepten achterin het tweede boek maken dit weer goed.
Wel staan er ook in dit boek wat slordigheidsfoutjes. Soms wordt er een ingrediënt bij de benodigdheden genoemd, maar wordt er in het recept niet uitgelegd waar deze precies voor gebruikt dient te worden. Dit is bijvoorbeeld het geval met de gele paprika bij het recept ‘Verse pasta met zelfgemaakte pesto’ op pagina 60 (die ik overigens super lekker vond). Ik heb hem in een grillpan gegrild en als bijgerecht gegeten, maar er staat niet uitgelegd wat precies de bedoeling van de paprika was.

Ben jij al aan het BodieBoosten?

BodieBoost - Het kookboek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  BodieBoost: Hét succesdieet waarbij snoepen moet en afvallen leuk wordt!

  De afslankmethode en lifestyle BodieBoost groeit nog iedere dag, en de online communities op Facebook, Twitter en haar eigen website www.BodieBoost.nl worden dagelijks door duizenden mensen bezocht.

  BodieBoost - Het kookboek is het antwoord op de vele vragen die Charlotte kreeg naar meer recepten en extra weekmenu's. Op de haar kenmerkende, spontane en enthousiaste wijze, geeft Charlotte in haar kookboek haar succesrecepten én de recepten van de BodieBoost-ambassadeurs prijs. Daarnaast vormen de 4 extra weekmenu's een extra mini-crash-course om die laatste pondjes te lijf te gaan.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De schandalen - Herman Stevens

 • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

 • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

 • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

 • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

 • Top 10 BBQ boeken

 • Stiletto’s in de keuken

 • Recept: zelf macarons maken

 • Let’s Boost!

 • Recensie: Vijftig tinten kip

Zoek in artikelen