• onze waardering

Recensie: Op het eerste gezicht RECENSIE

Ik heb echt heel hard geprobeerd om dit boek leuk te vinden, maar het mocht niet baten.

De superknappe fotograaf Chase rijdt 's nachts door een flinke storm naar de wijngaard van zijn supersexy broer, waar hij een fotografieklus heeft. Dan stuit hij op een auto die half in de sloot is gegleden en een supermooie vrouw die in de hagelbui langs de kant van de weg staat. Ze heet Chloe, heeft een blauwe plek op haar gezicht en Chase kan haar met veel moeite overhalen met hem mee te gaan naar de wijngaard. Chloe durft mannen niet meer te vertrouwen, dus moet Chase hemel en aarde bewegen om te verbergen dat hij vanaf het eerste moment op haar verliefd is geworden.

Valt het je op hoe vaak ik in de beschrijving heb gezegd hoe uitermate knap iedereen is? Dat komt doordat werkelijk iedere persoon in dit boek megaveel mazzel heeft gehad met zijn of haar genenpakket. Het is net zo'n Hollywoodfilm waarin iedere acteur een supermodel is, zelfs het lelijke eendje.
Als ik Op het eerste gezicht in één woord moet beschrijven, kies ik voor vermoeiend. Omdat dit deel 1 is van de Sullivan-serie over de familie Sullivan (die maar liefst acht delen telt), begint het boek met een geforceerde situatie waarin alle acht de superknappe broers en zussen op de verjaardag van hun superknappe moeder zijn. Ieder familielid is natuurlijk naast bloedmooi ook innerlijk heel bijzonder en grootmoedig. Er wordt veel geglimlachd en iedereen houdt van elkaar. Ik hield mezelf op dit punt nog voor dat het beter zou worden. Goed, het was een beetje veel achtergrondverhaal en weinig actie, maar dat vergaf ik Virginia Andrews vroeger ook altijd, dus moest dat me ook lukken bij Bella Andre.

Nou, niet dus. De hoofdreden daarvoor is Chloe. Halverwege het boek mompelde ik zachtjes: 'Geef dat kind een nekschot,' waarop mijn vriend vroeg: 'Zei je iets?'
Het is duidelijk de bedoeling dat je als lezer Chloe ziet als sterk en dapper personage, maar ik vond haar alleen maar een irritante dweil. Iedere keer als het verhaal een beetje vaart leek te krijgen, kwam Chloe er weer innerlijk tussendoor-monologen. Nadat het zestien keer gezegd was wist ik inmiddels wel dat ze zichzelf niet wilde toestaan voor een man te vallen, omdat haar ex-man haar in elkaar had getimmerd. En na vijfendertig keer was het me ook wel duidelijk dat zij en Chase gewoon een wipje wilden maken en daarna trouwen en zich voortplanten, maar hoewel Chase in de eerste twee uur dat hij Chloe kent haar badkamer binnenloopt (!) terwijl zij in bad zit (!!) en zichzelf aan het bevredigen is (!!!) en bij het klaarkomen zijn naam schreeuwt (ZOVEEL UITROEPTEKENS BOVEN MIJN HOOFD NU!), gelooft hij niet dat ze hem écht wil. The guy can't take a hint.

Maar Chase is natuurlijk niet zómaar een man (had ik al gezegd dat hij naast superknap ook nog superinteger is?), dus hij geeft haar de tijd. Maarre, niet te lang. Hoewel het voelde als een eeuwigheid (en niet op de positieve, zwijmelige manier), kennen Chloe en Chase elkaar op driekwart van het boek nog maar 48 uur. Ze benadrukken zelf ook de hele tijd hoe kort ze elkaar nog maar kennen en hoe onwaarschijnlijk het is dat ze zich al zo tot elkaar aangetrokken voelen. Maar goed, blijkbaar vindt niemand het raar dat er al na vier dagen een huwelijksaanzoek valt. Ik weet nog dat mijn hele familie- en vriendenkring in rep en roer was omdat ik na een half jaar ging samenwonen met mijn vriend, maar in Op het eerste gezicht vindt niemand die vier dagen te kort.

Er wordt veel gehunkerd, verlangd en gebrand en alle lichaamsdelen komen wel een keer kloppend, gevoelig en aangespannen voorbij. Chloe is dertig, maar ze komt op seksueel gebied even naïef en verlegen over als een vijftienjarige. Lang verhaal kort: ik zou dit boek aan helemaal niemand aanbevelen.

Goed, ik zal eindigen met een positief geluid: deel 2 kan in ieder geval niet slechter zijn dan deel 1.

Wat vond jij van dit boek?

Op het eerste gezicht

 • Auteur:

  Bella Andre
 • Verschenen:

  13 november 2013
 • Uitgave:

  ISBN 9789022568880
  Uitgever Boekerij
  256 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  The Look of Love
 • Ondertitel:

  De Sullivan-serie #1
 • Uitgever:

  Boekerij
 • Genre:

  Roman
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (11 stemmen)
 • Omschrijving:

  Chloe Peterson heeft een heel zware nacht achter de rug. De grote blauwe plek op haar wang is daarvan het bewijs. En als haar auto van een natte weg rechtstreeks een greppel in schuift raakt ze ervan overtuigd dat zelfs de waanzinnig knappe man die haar redt te midden van de regenstorm, te mooi is om waar te zijn. Of niet?
   
  Chase Sullivan reist als succesvol fotograaf de hele wereld over, en heeft de mooie vrouwen voor het uitkiezen. Zijn leven is perfect ­zoals het is – totdat hij die éne vrouw tegenkomt die zijn avances niet meteen beantwoordt. Chloe is het mooiste wezen dat hij ooit ontmoet heeft, maar Chase moet alles op alles zetten om de vrouw van zijn dromen niet te laten ontsnappen. Zal Chloe hem ook in haar armen durven sluiten?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Film & Serie top 6: maart 2024

 • The Finish Line - Kate Stewart

 • Fictie top 6: maart 2024

 • Young adult top 6: maart 2024

 • Tunnel van botten - V.E. Schwab

Gerelateerde artikelen

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Vijftig tinten vrij

 • De feiten over daten in de bioscoop!

 • Mannen uit series met wie je wilt trouwen

Zoek in artikelen