• onze waardering

Recensie: Ik ken mezelf en ben slank RECENSIE

De insteek van Ik ken mezelf en ben slank is dat ‘de knop omzetten’ waar iedereen het altijd over heeft. De auteur, Mieke Kosters, viel zelf ook gigantisch af door deze techniek toe te passen. Het boek bestaat uit drie delen: slank eten, slank denken en slank voelen. Volgens mij zitten vooral in het begin veel eye-openers voor mensen die hun hele leven al aan het vechten zijn tegen de kilo’s. Het gaat volgens Mieke eerst en vooral om een omslag in hoe je denkt. In plaats van: ‘Ik mag dat niet, want ik ben op dieet’, is het de bedoeling dat de lezer gaat denken: ‘Ik mag alles, maar ik hoef het niet."

Vanaf half april is er ook een werkboek aan te schaffen via de website van Mieke Kosters, waarin je ‘concreet in actie’ kunt komen. Aangezien het nog geen half april is deed ik het zonder werkboek, maar wel met de gratis online saboteurtest. Ik ontdekte dat ik vooral word dwarsgezeten door de Erkenningsjunk. Ook ontdekte ik een grammaticafout in de test (sorry, beroepsdeformatie). Naast de Erkenningsjunk zijn er nog de Prinses, de Angsthaas, de Perfectionist en het Genie. Een handige manier om uit te vinden wat jouw zwakke momenten en situaties zijn op eetgebied.

Misschien komt het doordat ik niet helemaal in de doelgroep van dit boek val, maar na 80 pagina’s was ik wel klaar met de persoonlijke verhalen van Mieke en anderen. Ze komen globaal allemaal op hetzelfde neer: je moet eten niet zien als een sociale verplichting, als een emotie-afleider of als iets waar je onbeperkt ‘recht’ op hebt, maar gewoon als brandstof voor je lichaam. Die herhaling heeft ervoor gezorgd dat na de helft van het boek pagina’s alleen maar scande of zelfs helemaal oversloeg.

Achterin het boek staan 200 menusuggesties, waarvan ik er een paar heb geprobeerd. Aangezien ik een allergische piepmuts ben die ook nog eens een aantal dingen simpelweg niet lust, bleef het bij een paar. Er staan goede ideeën in en overal staat het aantal kcal bij. Ook erg handig: achterin staat een lijst van hoeveel kcal veel tussendoortjes bevatten. Als je calorieën telt, kun je beter gaan voor een mini-Mars (89 kcal) dan voor een gevulde koek (202 kcal). Let op: een grote Mars bevat dan wel weer 268 kcal – iets meer. Weer wat geleerd!

Wat vind jij van het boek?

Ik ken mezelf en ben slank

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Overwin je valkuilen en val af mét chocola en wijn. Relaxed afvallen, slank blijven én superlekker eten – het kan!

  Afvallen zonder dieet een fabeltje? In Ik ken mezelf en ben slank legt Mieke Kosters uit hoe je slank(er) wordt en blijft met het eten en drinken dat jij het allerlekkerst vindt.  

  Iedereen weet wel hoe je afvalt: minder eten en meer bewegen. Maar waarom doe je het niet of houd je het niet vol?
  - Waarom neem je in gezelschap toch weer te veel wijntjes of gaat die zak drop leeg als je alleen bent?
  - Waarom zet je die knop niet om?
  - Welke gedachten zorgen dat jij niet afvalt?

  In Ik ken mezelf en ben slank (h)erken je welke ‘saboteurs’ jou dwarszitten bij het afvallen: zit er een Prinses in je die niet houdt van ‘dat moeilijke gedoe’? Of een Angsthaas die zeker weet dat ‘het deze keer ook niet gaat lukken’? Buig die gedachten om en word slank zonder frustratie.

  In 3 stappen afvallen, mét chocola!
  In dit nieuwe boek beschrijft Mieke in drie stappen – slank eten, slank denken, slank voelen – hoe je de baas wordt over je eigen eetgedrag. Ontdek aan de hand van haar eigen ervaringen (-15 kilo) en eyeopeners van afvallers uit haar trainingen hoe ook jij eet wat je wilt… en slank wordt.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Film & Serie top 6: maart 2024

 • The Finish Line - Kate Stewart

 • Fictie top 6: maart 2024

 • Young adult top 6: maart 2024

 • Tunnel van botten - V.E. Schwab

Gerelateerde artikelen

 • Let’s Boost!

 • Meer zelfvertrouwen? YourConfidenceDay™ BodieBoost!

 • BodieBoost

 • Recensie: Skinnyminds

 • Skinny weeks & wicked weekends (mét recept!)

Zoek in artikelen