• onze waardering

Recensie: Fiona - In koelen bloede RECENSIE

Fiona is terug – even vreemd en wars van regels als altijd stort ze zich op een nieuwe moordzaak, terwijl ze ook in haar privéleven het een en ander om handen heeft. In Fiona: In koelen bloede voert Harry Bingham zijn lezers opnieuw mee naar Cardiff, waar een dikke laag sneeuw en ijs deze keer voor wat extra mysterie zorgen. Zoeken naar geconserveerde lichaamsdelen is voor de meeste mensen geen favoriete weekendbesteding. Maar Fiona is niet ‘de meeste mensen’. Voor haar is dit het begin van de zoektocht naar een meisje dat vijf jaar eerder is verdwenen en wier moord opgelost moet worden. Wanneer ook lichaamsdelen van een tweede persoon gevonden worden, wordt het halve politiekorps aan het werk gezet om een verband tussen de twee zaken te vinden. Fiona trekt haar eigen plan en maakt nader kennis met de slachtoffers - ook al zijn zij dood…

Fiona is raar. Het is dan ook af en toe even slikken als een van de doden lachend naast Fiona in de kamer staat. Maar juist die vreemdheid is de kracht van dit personage. Bingham maakt van haar psychiatrisch verleden gewoon een van haar karaktereigenschappen. Ondertussen is ze recht voor z’n raap, staat ze voor wat ze vindt en schopt ze kont - letterlijk. Haar pogingen normaal te zijn, maken haar aandoenlijk en toegankelijk. Fiona is raar, maar cool. Daarmee is zij het hart van het boek.

In Fiona: In koelen bloede wordt de lezers dan wel een driedubbel moordmysterie voorgeschoteld, wat maakt dat je door wil lezen is de vraag hoe het verder gaat met Fiona. Zeker wanneer zij naast haar werk in haar eigen verleden gaat spitten. De puzzelstukjes van de moordzaak vallen bijna ongemerkt op hun plaats, omlijst door het soms treurige en soms magische landschap van Zuid-Wales dat nu al onlosmakelijk verbonden is met de boeken over Fiona.

Zoals dat ook in het echte leven gaat, zal niet iedereen het even goed met Fiona kunnen vinden. Dat maakt dat diegenen die haar niet leuk vinden, het boek ook minder zullen waarderen. Maar wat mij betreft heeft Bingham een tweede goedgeschreven boek over een fascinerend personage afgeleverd. En aangezien er na het omslaan van de laatste pagina nog wat losse eindjes zijn overgebleven, kijk ik alweer uit naar het volgende deel!

Kijk jij ook al uit naar het volgende deel?

Fiona: In koelen bloede

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (10 stemmen)
 • Omschrijving:

  Zoeken naar geconserveerde lichaamsdelen, verborgen in keukens, garages en schuurtjes in een gemoedelijk dorp in Cardiff, zou niet de meest favoriete weekendbesteding zijn van de meeste mensen. Maar rechercheur Fiona Griffiths is niet 'de meeste mensen'. Voor Fiona het de start van een zoektocht naar een meisje dat tien jaar eerder vermoord is.

  Terwijl de politie, letterlijk, de puzzelstukken - of liever: de lichaamsdelen - verzamelt, wordt er een tweede lichaam gevonden. Deze moord vertoont veel gelijkenis met de eerdere zaak: ook hier worden de lichaamsdelen verspreid over het landschap gevonden. De twee zaken moeten met elkaar in verband gebracht worden. Maar hoe? En als er een boodschap in de modus operandi verscholen ligt, wie kan die dan beter 'lezen' dan Fiona Griffiths, met haar vermogen 'met de doden te spreken.'

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • 8 aanraders voor Young Adult tv series die je nu kan streamen

 • De 10 grappigste Disney personages!

 • Waar is de Once Upon a Time cast nu?

 • Doni en de kracht van de blauwe veer - Dwight van van de Vijver

 • Terugslag - James Patterson

Gerelateerde artikelen

 • Vijftig tinten vrij

 • Tattoo's geïnspireerd door boeken

 • In gesprek met Mel Wallis de Vries

 • Vijftig tinten donkerder

 • Vijftig tinten grijs

Zoek in artikelen