• onze waardering

Recensie: De kraamhulp RECENSIE

Laat ik als eerste hiermee beginnen: een paar weken terug is één van mijn vriendinnetjes bevallen van haar eerste kindje. Ik natuurlijk op bezoek en veel oh’s en ah’s geslaakt bij het zien van het kleine hummeltje. Mij daarna in de watten laten leggen door de kraamverzorgster, denk aan thee en beschuit met muisjes, en bij thuiskomt begonnen in de nieuwste thriller van Esther Verhoef De kraamhulp. En misschien geeft de hiervoor beschreven situatie het lezen van dit boek nog wel een extra dimensie.

Didi, de hoofdpersoon, heeft een zware zwangerschap en bevalling achter de rug. Hierdoor is ze aan bed gekluisterd en dolblij met haar (bloedmooie) kraamhulp Hennequin. Nieuwbakken vader Oscar moet nog wennen aan de situatie en is behoorlijk onder de indruk van de wulpse kraamhulp. Dan is er nog politieagent Miriam die maar lastig om kan gaan met de plotselinge dood van haar broer. Ze vermoedt kwade opzet van zijn weduwe Hennequin. Zoals het een echte agente betaamd gaat Miriam vroeten in het verleden en stuit ze op allerlei verontrustende zaken. Ondertussen gaat Hennequin een steeds belangrijkere rol spelen voor Didi. Zij ziet haar kraamhulp als haar steun en toeverlaat, maar is dat verstandig?

De tijd na de bevalling is een gezin zo intiem, er een is klein mensje bij, en ook zo kwetsbaar. Je wilt vertrouwen op de mensen om je heen en genieten van deze bijzondere gebeurtenis. Ik zag hoe het bij mijn vriendinnetje ging (zij had gelukkig geen moordlustige mensen om zich heen) en had die beelden in mijn hoofd tijdens het lezen. Dit maakte het zoveel echter. Hennequin is zo perfectionistisch en geraffineerd, dat je denkt dat ze nog wegkomt met alles wat ze doet. Naarmate het verhaal vordert kom je steeds meer over haar verleden te weten en ergens ver weg in je achterhoofd, achter een muurtje, voel je misschien wel een heel klein beetje sympathie voor deze duivelin. Verhoef weet een spanning op te bouwen waardoor het lastig is om het boek weg te leggen. Tel daarbij op dat ze een fijne schrijfstijl heeft en je hebt een heerlijke sterke thriller in handen.

Alleen misschien niet zo’n goed cadeau voor kersverse moeders of moeders is spé. Just saying…

Vond jij De kraamhulp net zo spannend?

De kraamhulp

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (11 stemmen)
 • Omschrijving:

  Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. De baby is lief en gezond, maar Didi's herstel gaat langzaam.

  Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin...

  De kraamhulp beschrijft tien beslissende dagen uit het leven van drie jonge vrouwen. Kwetsbaarheid, wilskracht en moordlust vinden elkaar in een beklemmende, ontroerende pageturner: Esther Verhoefs engste Thriller ooit.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De 10 grootste boekwinkels ter wereld!

 • De monsterdokter 2: De beestachtige bedreiging - John Kelly

 • De grote race - Ruby Coene 

 • Het Zwarte Koninkrijk - Szczepan Twardoch 

 • Deze Young Adult boeken worden regelmatig verbannen 

Gerelateerde artikelen

 • Vijftig tinten vrij

 • Recensie: Kil

 • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

 • Tattoo's geïnspireerd door boeken

 • In gesprek met Mel Wallis de Vries

Zoek in artikelen