• onze waardering

Recensie: Ingemaakt RECENSIE

Inmaken ouderwets? Niet als je kiest voor trendy chutneys, verrassende hippe pickles en andere smaakmakers die in Ingemaakt voorbij komen. Vernieuwende recepten zoals perenchutney met rozijnen en gember of zilveruitjes met port en honing, maar ook meer traditionelere smaken, zoals appelcompote en ingemaakte zilveruitjes, alles komt voorbij. Wie graag iets exotischers heeft kan zijn hart ophalen aan de oosterse tomatenchutney, de zoetzure chilisaus of zelfgemaakte sambal. Haal de inmaakpotten maar uit de kast.

Ik hou enorm van zelf dingen inmaken, maar echt veel verder dan courgette en zelfgemaakte bassenjam kwam ik eigenlijk niet echt. Bij het eerste recept in het boek is het gelijk raak: citroen jenever, jummie. Heerlijk voor zonnige dagen in de tuin of op het balkon. Ik zie mezelf al helemaal zitten, samen met een club vriendinnen. Wat ik vooral zo fijn vind aan Ingemaakt is dat de recepten geografisch ingedeeld zijn: Belgisch, Mediterraans, Brits, Oosters, Scandinavisch komen voorbij. De recepten zijn per regio erg gevarieerd. Drankjes, smeerseltjes, bijgerechten, borrelhapjes, er zit van alles tussen. Vind je de regio’s nou niet zo handig? Achterin het boek staat een duidelijke legenda waarin alle recepten staan. Het boek is sowieso erg praktisch. De recepten zijn kort en bondig geschreven en het boek heeft, niet geheel onbelangrijk voor een kookboek, fijne handzame afmetingen.

Een klein minpunt vind ik de instructie over hoe je wek- en oude conservepotjes kunt gebruiken. Deze is namelijk niet zo heel uitgebreid. Wat mij betreft hadden daar wel wat foto’s bij gemogen over de verschillende stappen, of wat meer tips en tricks. Hoe kook je het spul uit zonder je handen te verbranden en hoe kun je de potten het beste af laten koelen. Uit ervaring weet ik dat er verschillende manieren zijn, dus ik kan me er een voorstelling van maken, maar voor iemand die het nog nooit gedaan heeft is het misschien makkelijker om even een YouTube tutorial te bekijken. Maar dit is dan ook het enige minpuntje. Al met al is Ingemaakt een erg leuk kookboekje voor heerlijke home made extraatjes om brunches, lunches, diners, feestjes en zonnige balkondagen extra feestelijk te maken.

Doe jij weleens aan inmaken? Zo ja, wat bijvoorbeeld?

Ingemaakt

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Inmaken ouderwets? Niet als je kiest voor de trendy chutneys, verrassend moderne pickles en andere smaakmakers van Ingemaakt. De tendens om opnieuw zelf groenten en fruit te bewaren inspireerde de zusjes Debremaeker tot vernieuwende recepten, zoals perenchutney met gember, rodebietpickles met venkelzaad en ingemaakte uitjes met honing en port. Voor wie heimwee heeft naar de traditionele smaken is er appelcompote, ingemaakte kriekjes of tomatenpuree. Voor wie het graag dicht bij huis houdt, is er mosterd met Belgisch bier of witloofchutney. Wie het daarentegen allemaal graag iets exotischer heeft, kan zijn hartje ophalen aan Italiaanse mostarda of Japanse opgelegde gember. Voor elk wat wils dus! Wie de zusjes kent, weet dat elk recept én haalbaar én verrukkelijk is. Haal de inmaakpotten maar boven!

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

 • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

 • Top 10 BBQ boeken

 • Stiletto’s in de keuken

 • Recept: zelf macarons maken

 • Recensie: Vijftig tinten kip

 • Rudolph’s cupcakes compleet

Zoek in artikelen