• onze waardering

Recensie: Sluit mijn ogen RECENSIE

Geniver is getrouwd met Art Loxley, de mede-eigenaar en algemeen directeur van succesvol bedrijf Loxley Benson. Acht jaar geleden verloren Art en Geniver hun dochter Beth bij de geboorte. Terwijl Art zich vanaf die tijd is gaan focussen op zijn carrière, worstelt Gen sinds die dag met haar eigen leven. Ze werkt acht uur per week als docent creatief schrijven, maar heeft na de dood van haar dochter zelf geen woord meer op papier gezet. Gen en Art proberen tevergeefs via IVF opnieuw zwanger te raken, maar juist dat wakkert het gemis van Gen naar haar doodgeboren dochter aan. Totdat op een dag alles verandert. Er staat een onbekende vrouw op de stoep die beweert dat Beth nog leeft. Het lijkt krankzinnig, maar het sprankeltje hoop dat Gen altijd is blijven koesteren is aangewakkerd en ondanks de waarschuwingen van haar man en haar vriendinnen gaat Gen op zoek naar de waarheid. Ze komt terecht in een wervelwind van hoop, angst en begoocheling, waarin het onduidelijk is wat nu waarheid of leugen is en wie Gen nog kan vertrouwen..

Sophie McKenzie maakt met Sluit mijn ogen haar debuut als thrillerauteur voor volwassenen en geeft meteen een spectaculair visitekaartje af. Het boek is geschreven vanuit hoofdpersoon Gen, die je door de realistisch beschreven emoties en gedachten erg goed leert kennen. Het verhaal kent vanaf het eerste hoofdstuk een bepaalde onderhuidse beklemdheid, die halverwege het boek overgaat in een stroomversnelling van emoties, hoop, spanning, angst en paranoia, waarin je je continu afvraagt wie er daadwerkelijk te vertrouwen is. Hoewel misschien niet alle gebeurtenissen even realistisch zijn, maakt het feit dat Gen weet dat ze krankzinnig bezig is een hoop goed en ga je als lezer onverstoord mee in al haar twijfels. Wie is de onbekende vrouw die haar vertelt dat haar baby nog leeft? Waarom ontmoedigt haar man Art de dood van hun dochter te onderzoeken? Waarom krijgt ze ineens hulp van de oude zakenpartner van Art? En waarom duikt één van haar cursisten altijd op waar zij ook is?

De zoektocht naar antwoorden, de vlotte schrijfstijl en de onverwachte plotwendingen maken Sluit mijn ogen tot een wervelende psychologische thriller die je tot de laatste pagina in zijn greep houdt.

Hoeveel hartjes geef jij Sluit mijn ogen?

Sluit mijn ogen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Acht jaar geleden verloor Geniver Loxley haar dochter Beth tijdens de geboorte. Sinds die dag worstelt Gen met haar eigen leven. Terwijl haar echtgenoot Art hun leven probeert voort te zetten en aan zijn carrière en inkomsten werkt, kan zij Beth nog steeds niet loslaten. Totdat op een dag alles verandert Een onbekende vrouw staat op hun stoep en beweert dat Beth nog in leven is. Dat is krankzinnig. Waarom zou iemand dat verzinnen? Maar het zaadje voor hoop is geplant bij Gen. Ondanks de waarschuwingen van haar echtgenoot en vrienden en hun bezorgdheid voor haar welzijn, gaat Gen op zoek. Ze kan haar ogen niet meer voor de waarheid sluiten. Totdat haar hoop in angst en paranoia omslaat. Wie kan ze nog vertrouwen? Waarom ontmoedigt Art haar de dood van hun dochter te onderzoeken? Om haar, zoals hij zegt, voor nog meer pijn te behoeden? Of is er meer aan de hand?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Zusje van mij - Mikaela Bley

 • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

 • Wat vrouwen willen - Maxine Mei-Fung Chung

 • Schoon - Alia Trabucco Zerán

 • De zussen van Fjällbacka - Åsa Hellberg

Gerelateerde artikelen

 • 12 films waarin de hoofdpersonages onverwacht snel doodgingen

 • Recensie: Kil

 • In gesprek met Mel Wallis de Vries

 • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

 • Quiz: Welk boekengenre past bij jou?

Zoek in artikelen