• onze waardering

Recensie: 100% Suikervrij Basiskookboek RECENSIE

De Sugarchallenge, 30 dagen lang geen suiker eten en drinken, wint steeds meer aan populariteit. In navolging van het boek 100% Suikervrij in 30 dagen is er nu het 100% Suikervrij Basiskookboek.

Het 100% Suikervrij Basiskookboek is veel meer dan een gewoon kookboek. Allereerst wordt er ingegaan op de invloed van suiker op onze gezondheid. Daarnaast komt de Sugarchallenge uitgebreid aan bod. Wat is het, uit welke fases bestaat het, en wat zijn de regels? In het boek 100% Suikervrij in 30 dagen wordt de challenge ook besproken. Deze had ik echter niet gelezen, en dat is voor het begrip van het basiskookboek ook niet nodig. Verder bespreekt Van Bemmelen welke voeding je bloedsuikerspiegel gezond houdt. Maar natuurlijk ontbreken de recepten niet in dit kookboek! Het kookboek bevat meer dan 100 suikervrije recepten o.a. voor ontbijt, lunch, diner, desserts en snacks.

Ik vond het 100% Suikervrij Basiskookboek erg interessant om te lezen. Het boek geeft veel achtergrondinformatie en nuttige tips voor een suikervrij/suikerbewust leven. De vormgeving van het boek vind ik leuk gedaan. Het boek heeft een grootmoederstijl met oude foto’s en tekeningen. Volgens Carola van Bemmelen zijn de recepten heerlijk, eenvoudig en betaalbaar en zijn de ingrediënten voor 95% in de supermarkt verkrijgbaar.
Dat de recepten heerlijk zijn, daar bestaat geen twijfel over. Lekker suikervrij eten, is echt mogelijk! Ik noem: yoghurtsmoothie met havermout en framboos, tiramisu, chocolademuffins, klinkt heerlijk toch? Over de andere zaken heb ik mijn twijfels. Lang niet alle recepten vind ik eenvoudig, soms zelfs vrij ingewikkeld. De recepten worden ook kort omschreven. Iets wat voor een echte keukenprinses geen probleem is, maar voor een beginnende kok wel lastig. Bovendien vind ik dat er vrij veel ingrediënten worden genoemd, die helemaal niet in de supermarkt verkrijgbaar zijn of alleen als variant waaraan suiker is toegevoegd en dus niet zijn toegestaan. Wat ik verder mis, zijn foto’s van de recepten. Ik wil altijd graag weten of mijn resultaat overeenkomt met het recept.

Ondanks dat de recepten niet altijd eenvoudig zijn, is het 100% Suikervrij Basiskookboek een aanrader voor iedereen, die de Sugarchallenge wil aangaan of bewuster met suiker om wil gaan. De nuttige informatie, de vele tips en de heerlijke recepten maken dit kookboek voor hen een echte musthave!

Ga jij de Sugarchallenge aan?

100% suikervrij basiskookboek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  100% suikervrij basiskookboek is hét praktische antwoord op de vraag van de vele duizenden Sugarchallengedeelnemers naar eenvoudige, suikervrije recepten. Het bereiken en behouden van een gezonde bloedsuikerspiegel staat centraal. Het boek bevat meer dan 80 heerlijke, eenvoudige en betaalbare recepten, gemaakt met ingrediënten uit de supermarkt. De recepten zijn geschikt voor het hele gezin en zijn zowel tijdens als na de Sugarchallenge te gebruiken, maar ook los van de Sugarchallenge.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Zusje van mij - Mikaela Bley

 • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

 • Wat vrouwen willen - Maxine Mei-Fung Chung

 • Schoon - Alia Trabucco Zerán

 • De zussen van Fjällbacka - Åsa Hellberg

Gerelateerde artikelen

 • Let’s Boost!

 • Meer zelfvertrouwen? YourConfidenceDay™ BodieBoost!

 • BodieBoost

 • Skinny weeks & wicked weekends (mét recept!)

 • Het resultaat: week 7

Zoek in artikelen