• onze waardering

Recensie: Spelen met vuur RECENSIE

Het derde en laatste boek van de trilogie Het eiland van de drie zusters is tien jaar na de eerste uitgave opnieuw in de boekenwinkels te vinden. Schrijfster Nora Roberts staat bekend als een bestsellerkanon en verkocht wereldwijd meer dan 400 miljoen boeken en dat is niet verwonderend blijkt weer na het lezen van Spelen met vuur.

In Spelen met vuur krijgen we een kijkje in het leven van Mia, de derde in de reeks dames die beschreven worden in deze trilogie. Mia is de machtigste heks van het eiland, maar worstelt met haar liefdesverdriet. Haar grote liefde Sam verliet tien jaar geleden het eiland en liet haar gebroken achter. Mia heeft ondanks haar verdriet een leven opgebouwd met haar magie en haar boekenwinkel en is gelukkig met haar bestaan. Totdat Sam terugkeert op het eiland, vastbesloten om haar hart opnieuw voor zich te winnen en nooit meer te vertrekken. Mia worstelt met haar gevoelens voor Sam en durft zich niet opnieuw open te stellen. Maar ondertussen dreigt een donkere macht, die steeds sterker wordt, het eiland te verzwelgen in de zee en Mia kan niet anders dan toegeven dat ze Sam nodig heeft om de eeuwenoude vloek op te heffen om haar eiland en iedereen die ze liefheeft te redden.

In de vorige delen van de trilogie heb je als lezer al kunnen wennen aan de magie die de hoofdpersonen bezitten. Gelukkig maar, want in het laatste boek hebben de magie en alle betoveringen een prominente rol gekregen. Er wordt duidelijk toegewerkt naar een climax waarbij de strijd tussen goed en kwaad voorgoed uitgevochten gaat worden. Als lezer moet je wel een beetje bestand zijn tegen wat extra hocus pocus om het verhaal te kunnen volgen. En ook de innerlijke strijd van Mia’s liefdesleven vereist wat verbeeldingskracht. Persoonlijk kan ik me niet voorstellen zo te vechten tegen overduidelijke ‘echte liefde’ en kan ik me maar moeilijk in haar verplaatsen. Het continu aan- en afstoten maakt het verhaal soms onduidelijk maar zorgde er wél voor dat ik tot aan het einde bleef twijfelen of ze nu wel of niet voor hem zou gaan - Ah toe, ze zal toch wel…?
De schrijfstijl van Nora Roberts is zoals altijd meeslepend, beschrijvend en maakt het moeilijk om het boek weg te leggen. Bovendien blijft het een lust voor de verbeelding om alle mooie mannen in het boek in gedachten vorm te geven en maken de erotische seksscènes dat ik menigmaal heb gewenst ook met magie aan de slag te kunnen in de slaapkamer!

Spelen met vuur bevat veel magie, spanning en romantiek in de idyllische setting van het mooie eiland Three Sisters. Een waardige afsluiter van de meeslepende trilogie van Het eiland van de drie zusters. En een must voor de Nora Roberts-fans!

Ben jij een Nora Roberts fan? Zo ja, wat is je favoriete boek?

Spelen met vuur

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Mia Devlin stopt al haar liefde in haar kruidentuinen en haar boekwinkel annex cafe. Ooit had ze een hartstochtelijke verhouding met Sam Logan, tot hij haar en het eiland verliet. Maar dan duikt Sam ineens weer op. Hij blijkt de nieuwe eigenaar van het enige hotel op het eiland te zijn. Sam probeert de band te herstellen, maar Mia is nog steeds verdrietig en kwaad. Ze wijst zijn toenaderings­pogingen resoluut af, maar voelt dat ze zijn hulp en die van haar ­vriendinnen nodig heeft voor de ultieme krachtmeting met de vloek die het eiland dreigt te verwoesten.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Water - Lara Reims

 • HIldes geluk - Marie Lamballe

 • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

 • Recensie: Twee zomers

 • Authentiek Japans thuis - Maori Murota

Gerelateerde artikelen

 • Erotische boeken die je gelezen moet hebben

 • Zo werden de magische feestmaaltijden in Harry Potter gecreëerd

 • 12 x romantische boeken

 • Televisiezussen die precies op jou en je zus lijken 

 • Hoogst gewaardeerde feelgood boeken in 2020 tot nu toe

Zoek in artikelen