• onze waardering

Recensie: Geek Girl #2 RECENSIE

Harriet Manners kennen we nog uit Geek Girl 1 en ook in Geek Girl 2 speelt ze de hoofdrol. Ze is zo mogelijk nog aparter dan in het eerste deel. Het is natuurlijk ook niet niks als je op je vijftiende al bakken vol geld verdient met modellenwerk (al mag Harriet pas op haar achttiende weten hoeveel precies), terwijl je op school nog steeds wordt gepest en voor ‘geek’ wordt uitgemaakt. Gelukkig breekt de zomervakantie aan en heeft Harriet een pauze van de vervelende Alexa en haar clan. Wanneer echter blijkt dat haar beste vriendin Nat door haar moeder naar Frankrijk wordt gestuurd omdat ze niet had geleerd voor haar schoolonderzoek, heeft Harriet ineens helemaal geen zin meer in die lange zomer.

Dan krijgt ze de kans om een opdracht te doen in Japan. Haar compleet gestoorde vader en hoogzwangere stiefmoeder laten haar gaan, maar alleen als ze begeleid wordt door haar rare oma Bunty. Je begrijpt dat dit op geen enkele manier goed kan gaan.

Ik hou van deze boeken. De schrijfstijl is zo toegankelijk en vlot dat je denkt: ‘Ik zal even één hoofdstuk lezen en dan ga ik weer verder met wat ik aan het doen was,’ en voor je het weet ben je op driekwart van het boek en zit je gierend van het lachen stukjes hardop aan jezelf voor te lezen.

In Harriet herken ik veel van mezelf (en dan niet de positieve eigenschappen, ARGH). Soms voelde ik een ongelukkige situatie aankomen en zat ik al te cringen voordat het gebeurde. Dat maakte het misschien nog wel leuker. Ik had zelfs op een gegeven moment echt het gevoel dat het niet meer goed zou komen, dus props voor Holly Smale!

Ik had graag meer gezien van de gekke Wilbur (vooral in combinatie met Bunty! Het stukje waarin ze elkaar ontmoeten is hilarisch) en van Harriets vader. Al kon ik mijn lol best een beetje op met dit stukje:

(...)er zijn ook elf telefoontjes van mijn ouders gekomen, twee onbekende oproepen, vier berichten op mijn voicemail en negen sms’jes. De meeste gaan over de vraag of ik veilig in Japan ben aangekomen en vier herinneren me aan wat ik mis:

1. Je hebt een gezinspak Marsen op je klerenkast laten liggen. Mag ik er een? Pap x
2. Ik heb er drie op. Hoop dat dat goed is. Pap x
3. Ik neem er nog een. Pap x
4. Harriet, je vader is weer ziek geworden omdat hij een gezinspak Marsen op heeft. Leg geen snoep op plekken waar hij het kan vinden. A x

Terwijl ik het overtikte heb ik weer hardop zitten gniffelen. Waarom zijn mijn ouders zo normaal?

Gelukkig zien we in dit deel ook meer van de ‘jonge leeuw’ Nick. Hij redt Harriet meer dan eens en ik vond de flashbacks waarin ze samen dingen beleven zo lief! Als compleet tegenovergestelde was daar stalker Toby, het enige personage waar ik me op verhaalniveau regelmatig aan ergerde. Hij is gewoon niet zo goed uitgewerkt, voor mijn gevoel. Desondanks krijgt het boek van mij 5 hartjes. Holly Smale makes me smile!

Wel hoop ik dat Harriet in het volgende deel een beetje gegroeid is als personage, zodat ze niet meer zo snel conclusies trekt. Sowieso ben ik erg benieuwd hoe het verder gaat met onze kleine geeky modellenchick. Waar blijft deel 3? IK HEB HET NODIG!

Wat vind jij van de Geek Girl boeken?

Geek Girl 2: Geek Girl blundert door

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  Harriet Manners weet best veel. Zo weet ze dat een gemiddeld mens 100 kilo per jaar eet, al doet haar zwangere stiefmoeder hard haar best hier overheen te gaan. Maar wat Harriet níét weet is wat haar rol binnen het gezin wordt als de baby er straks is. Een modellenklus in Japan is d? kans om er tussenuit te glippen. Zal Geek Girl haar draai vinden aan de andere kant van de wereld?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Alles wat beweegt - Susan Smit

 • De terugkeer - Tina van Dijk

 • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

 • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

 • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • Interview met de hechte cast van Spijt!

 • Ik moet je iets vertellen - Sarah Dessen

 • Recensie: Dagboek van een muts - Nikki weet raad

 • Spy girl

Zoek in artikelen