• onze waardering

Recensie: Kom bij me RECENSIE

Als Beau, ex-marinier en nu beveiliger, de kroeg binnenloopt waar Stella werkt valt hij nogal op: een geheel in zwart gehulde spierbundel tussen alle flamboyant uitgedoste travestieten. Even later is Stella hem weer vergeten totdat ze na werktijd wordt lastiggevallen door haar baas en Beau haar te hulp schiet. Als de twee in gesprek raken blijkt dat Beau is ingehuurd door de zus en zwager van Stella, Sadie en Vince (die we kennen uit het eerder verschenen boek Redder in nood). Stella wist dat ze een zus had, maar ze hebben elkaar nog nooit ontmoet. De taak van Beau was om Stella te vinden en de boodschap over te brengen dat Sadie haar graag wil ontmoeten. Maar als Stella in grote problemen komt met haar ex-baas en zijn maffiavrienden, besluit hij met haar mee te reizen naar Texas. Aanvankelijk irriteren ze elkaar enorm, maar ze leren elkaar ook beter kennen door de lange reis en een logeerpartij bij zijn moeder. In een openhartig moment vertelt Stella dat ze nog maagd is en zichzelf bewaart voor het huwelijk. Beau is bepaald geen maagd meer, maar heeft vrouwen even afgezworen tot hij iemand ontmoet met wie het serieus is. Daarmee lijkt het uitgesloten dat de twee iets met elkaar zullen krijgen onderweg. Toch?

Zoals gewoonlijk bij Rachel Gibson druipt de sensuele spanning tussen de twee hoofdpersonen weer van het papier. Het overgrote deel van het boek wordt besteed aan het langzaam opbouwen van die spanning. Moeiteloos schakelt de schrijfster tussen de gedachten van beide hoofdpersonen naar wat er gebeurt en wat er gezegd wordt, en dat alles allemaal door elkaar zonder ook maar een moment verwarrend te zijn. Uiteraard gaan die gedachten maar al te vaak over elkaar en over elkaars uiterlijk. Maar het verhaal is meer dan dat: het gaat ook over de achtergronden van Beau en Stella, de verstoorde verstandhoudingen met hun families, en over hun onzekerheden. Het is leuk dat de boeken een link hebben met elkaar, zodat je ook leest hoe het nu gaat met de hoofdpersonen uit het vorige boek.
Klein minpuntje aan Kom bij me is dat er soms iets teveel herhalingen in staan, vooral Beau denkt wel heel vaak hetzelfde… Maar ook dit boek zal de fans van Rachel Gibson weer niet teleurstellen!

Kom bij me

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (10 stemmen)
 • Omschrijving:

  Zwoel en zinderend sensueel…

  Stella heeft het prima naar haar zin in de horeca, totdat ex-marinier Beau, even prachtig als irritant, haar leven ondersteboven komt gooien. Hij zegt dat hij haar redding is van de maffiabanden die haar baas heeft. En voor ze er erg in heeft, zijn ze onderweg, de stad uit, en is het enige machtsmiddel dat ze in handen heeft haar sexy uiterlijk.

  Het Korps Mariniers was Beau's ontsnapping uit de greep van zijn vader, die heldendom en patriottisme hoog in het vaandel had staan. Maar als hij in de spiegel kijkt, ziet hij dat de appel niet ver van de boom is gevallen. De enige oplossing is het afzweren van de talloze avontuurtjes en de betekenisloze seks. Een voornemen dat hem goed afgaat, tot Stella zijn pad kruist - sexy, hot en onuitstaanbaar.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Tijden van amandelbloesem – Carmen Bellmonte

 • Ugly Girls - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

 • Salto - Arndís Thórarinsdóttir

 • De regel van drie - Sam Ripley

 • Onderstroom - Linda Jansma

Gerelateerde artikelen

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

 • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

Zoek in artikelen