• onze waardering

Recensie: The Curious Eater RECENSIE

Ben je een liefhebber van de Toscaanse keuken en kun je niet wachten om een kijkje te nemen achter de schermen van de beste restaurantjes? In The Curious Eater neemt fotograaf en auteur (www.thecuriouseater.com) Sofie Delauw ons mee naar Toscane. Ze bezoekt beroemde, maar soms ook kleine en lokale restaurants en vertelt ons het verhaal achter al het fantastische eten. Jaren oude familie tradities komen aan bod, maar ook koks die juist een moderne draai geven aan al deze tradities. 
 
Toen ik net in dit boek begon te lezen verwachtte ik een kookboek met daarin recepten van verschillende restaurants in Toscane. Maar die verwachting bleek niet te kloppen. In The Curious Eater worden wel recepten gedeeld, maar de nadruk ligt op het verhaal achter al die restaurants en hun koks. Het is daarom een mix van verhalen en recepten, al hadden er van mij (als pasta liefhebber) wel meer recepten in mogen staan. Verder is het echt een sfeerboek, heerlijk om even lekker in te bladeren. 
 
Dit boek krijgt van mij drie sterren. Het is een mooie mix van de ouderwetse Italiaanse keuken met nieuwe invloeden en af en toe een recept om thuis ook te kunnen genieten. Complimenten trouwens voor de vormgeving van dit boek: strak en modern, maar vol sfeerbeelden waardoor je je waant in de authentieke Toscaanse keuken.

The curious eater

  • Auteur:

    Sofie Delauw
  • Verschenen:

    30 juni 2014
  • Uitgave:

    ISBN 9789401414692
    Uitgever Lannoo
    208 pagina's
  • Oorspronkelijke titel:

    de geheimen van de Toscaanse keuken
  • Uitgever:

    Lannoo
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Toscane voor foodies
    Fotografe Sofie Delauw en schrijver Toni De Coninck doorkruisten Toscane om er de van smaak doordrongen gastronomie beter te leren kennen. De Toscaanse keuken vindt zijn oorsprong in wat men in Italië de cucina povera noemt, letterlijk: de armenkeuken. Maar arm of armtierig is het culinaire erfgoed allerminst. Men kookt er met wat de natuur aanlevert. Wat vandaag niet wordt opgegeten, komt ’s anderdaags onder een andere vorm op tafel. Brood, olijfolie, vlees (ja, ook de ingewanden!), wijn en overvloedig veel groenten. De Florentijnen zijn trouwens ook niet vies van een portie zoets. Je kunt dit boek als een lekkere reisgids gebruiken. Alle adressen werden veelvuldig getest en goedgekeurd. Maar bovenal is het een ode aan het harde werk van hele generaties, aan de bijna hartverscheurende liefde voor het product. In tekst, en in de wonderlijke, sfeervolle beelden.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Recept: zelf macarons maken

  • Recensie: Vijftig tinten kip

  • Het boek van Soof

  • De makkelijke maaltijd

  • Crush on you - Ciao Ally

Zoek in artikelen