• onze waardering

Recensie: Overspel RECENSIE

Hoewel de titel het misschien niet direct doet vermoeden is Overspel een verhaal over liefde. De alles overweldigende liefde die altijd onverwacht lijkt te komen.
 
Linda is eenendertig en heeft het, in ieder geval in de ogen van anderen, prima voor elkaar. Ze heeft een rijke en succesvolle man die zielsveel van haar houdt, lieve kinderen en een eigen carrière als journaliste. Toch begint ze de dagelijkse sleur en de voorspelbaarheid van haar leven als een probleem te zien. Langzaam maar zeker krijgt ze steeds meer depressieve klachten en kan ze het nauwelijks nog opbrengen om te doen alsof ze gelukkig is. Alles verandert echter als Linda voor haar werk jeugdvriend Jacob König moet interviewen. Hij is inmiddels een succesvol politicus en na het interview vindt ze iets wat ze in de dagelijkse sleur van het leven al lang geleden was kwijtgeraakt: passie. Dat ene moment van passie verandert in een affaire, waardoor Linda uiteindelijk een sterk verlangen krijgt naar de nieuwigheid van de liefde. Hoewel Linda er alles aan doet om de onmogelijke liefde met Jacob waar te maken, is het echter maar de vraag of ze bij hem ook daadwerkelijk de ware liefde zal vinden..
 
Overspel geeft op ingetogen inzicht in de strubbelingen van het alledaagse leven en hoe ver sommige mensen gaan om hieraan te ontsnappen. Het geeft een inkijkje in hoe je jezelf kunt verliezen in de zoektocht naar passie, romantiek en spanning. Het is niet gemakkelijk identificeren met een hoofdpersoon die alles heeft en een perfect leven leidt, maar toch ontevreden is. Linda lijkt onvolwassen en soms zelfs een ondankbare zeur, maar als je daar doorheen kunt kijken zie je dat Coelho, zoals we van hem gewend zijn, opnieuw de zoektocht van ons mensen naar geluk schetst. Iedereen herkent wel het onbereikbare verlangen naar meer dan we al hebben en de hunkering naar verandering van de gebaande wegen. Maar zit daar ook daadwerkelijk echt meer geluk?
Het is bewonderenswaardig hoe Coelho met relatief weinig karakters en gebeurtenissen een diepgaand verhaal neerzet. Ondanks de zwaarmoedige gedachten en verkeerde beslissingen waar het verhaal bol van staat, is Overspel vooral een verhaal van hoop, vertrouwen en echte liefde. 

Overspel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Linda, een vrouw van eenendertig, begint de sleur en voorspelbaarheid van haar dagelijks leven als een probleem te ervaren. In de ogen van anderen heeft ze het echter helemaal voor elkaar: een goed huwelijk, een man die van haar houdt, lieve en voorbeeldige kinderen en een allerminst saaie baan als journaliste. Ze kan het nauwelijks meer opbrengen te doen alsof ze gelukkig is terwijl ze slechts een enorme apathie voelt. Dat verandert allemaal wanneer ze door haar werk een jeugdvriend tegenkomt. Deze Jacob is een succesvol politicus, en tijdens het interview dat ze hem afneemt wordt ze iets gewaar dat ze lang kwijt was: passie. Alles zal ze er voor overhebben die onmogelijke liefde waar te maken, ook als ze daarvoor haar hele hebben en houden op het spel moet zetten.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

 • Recensie: Dune

 • Winnaars Emmy Awards 2021

 • Recensie: Lucifer - seizoen 6

Gerelateerde artikelen

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • 17 romantische series die je wil zien

 • Verslaafd aan jou

 • Top 10 lesbische boeken

Zoek in artikelen