• onze waardering

Recensie: Donna Hay, Nieuwe Klassiekers RECENSIE

Donna Hay is een internationaal bekende Australische food-styliste en kookboekenschrijfster, met een eigen magazine en televisieprogramma’s en fans over heel de wereld. Ze is vooral bekend geworden om de manier waarop ze ingewikkelde recepten op een simpele duidelijke korte manier kan beschrijven, waardoor iedereen met gemak het gerecht kan maken. 
 
De vormgeving van haar kookboeken is ook heel herkenbaar: de gerechten op een pure, moderne manier gefotografeerd. De achtergrond en de plating zijn vaak wit en de kleuren van de ingrediënten spreken voor zich. De setting is licht en luchtig en niet overmatig gestileerd, waardoor je zin krijgt direct aan de slag te gaan, omdat het er zo eenvoudig en aantrekkelijk uit ziet.
De afzonderlijke recepten beginnen met een overzichtelijke  lijst met ingrediënten, een duidelijke beschrijvingen van de werkwijze en Donna Hay geeft gelijk haar slimme tips en snelle trucs om op een eenvoudige manier heerlijke gerechten op tafel te zetten.  Achterin een verklarende woordenlijst, zodat zelfs een onervaren kok er wel uit kan komen. 
 
Sinds de allereerste keer dat ik een kookboek van Donna Hay tegen kwam, sprak de vormgeving mij zo aan, dat ik het kookboek gelijk wilde hebben. Toen ook nog bleek dat de receptuur duidelijk en makkelijk uit te voeren is en de gerechten eigentijds en licht zijn, was ik verkocht.
 
Met “Donna Hay, nieuwe klassiekers”, komt Donna Hay met een soort verzamelwerk. Het is haar ultieme kookboek, waarin je alles wat je ooit zou willen koken kan terugvinden in meer dan 300 klassieke recepten, waarop Donna Hay haar eigen specifieke variaties geeft. Het zijn klassieke recepten, maar met een twist op de manier waarop we tegenwoordig dit soort gerechten willen maken. Zo heeft haar kippensoep bijvoorbeeld geen saaie vermicelli, maar risoni mini pasta. De recepten zijn wederom eenvoudig te volgen, de werkwijze is als altijd kort en eenvoudig.  Echte klassieke basis recepten, legt ze perfect uit, mede door de ‘stap-voor-stap’ beschrijvingen en foto’s. 
 
De ingrediënten zijn makkelijk te krijgen. Donna Hay werkt veel met seizoen producten en heeft veel aandacht voor groenten en graanproducten. Ze zoekt altijd naar een goede balans, tussen verse groenten, eiwitten en proteïnen, zodat haar gerechten licht en fris zijn, zonder direct dieetgerechten te zijn. 
 
De vormgeving van “Donna Hay, de nieuwe klassiekers” is natuurlijk weer zeer aantrekkelijk. De heldere lichte foto’s zijn deze keer echter afgewisseld met rustieke plating en wat donkerdere foto’s, wat de warme huiselijke sfeer oproept van de home cooked meals van vroeger : de klassiekers.
 
 
 

Nieuwe Klassiekers

  • Auteur:

    Donna Hay
  • Verschenen:

    17 november 2014
  • Uitgave:

    ISBN 9789000335268
    Uitgever Van Dishoeck
    488 pagina's
  • Ondertitel:

    Donna Hay
  • Uitgever:

    Van Dishoeck
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (2 stemmen)
  • Omschrijving:

    De beroemdste kookboekenauteur van Australië komt met haar kookbijbel. In dit boek vind je meer dan 300 klassieke recepten, geschikt voor elke moderne kok. Het is het ultieme kookboek, alles wat je ooit zou willen koken staat erin vermeld. Het bevat de favorieten van haar familie en oude bekende gerechten. Verrassende, nieuwe heerlijkheden en variatietips om klassieke gerechten aan te passen. Het zijn het soort gerechten dat we in deze tijd willen maken. Allemaal beschreven in Donna Hays geprezen stijl: eenvoudig, duidelijk en makkelijk en vaak ook nog met stap voor stapfoto"s. Meer dan 400 pagina"s in een luxe uitgevoerde, gebonden editie met schitterende details.
    Donna Hay is een fenomeen in de food-wereld. Er zijn wereldwijd meer dan 4 miljoen boeken van haar verkocht.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Koken met zeewier - Anne Fleur Sanders, Anta Van De Wetering en Bella Thewes

  • De gestolen glimlach – Tom Hillenbrand

  • Dochters van hoop - Maria Nikolai

  • Stinkhond in Parijs - Colas Gutman

  • Tijd droogt alle tranen - Emma Anna

Gerelateerde artikelen

  • Top 10 BBQ boeken

  • Stiletto’s in de keuken

  • Recensie: Vijftig tinten kip

  • Rudolph’s cupcakes compleet

  • Elsbeth kookt: Venkeltime (met recept voor ovenschotel!)

Zoek in artikelen