• onze waardering

Recensie: Sanne, het leven is leuk RECENSIE

Marjan van den Berg schrijft sinds 1994 het feuilleton Sanne voor het tijdschrift Margriet. Lezeressen van dit blad zullen Sanne dus ongetwijfeld kennen. Sanne – het leven is leuk is alweer het twaalfde boek dat in deze serie verschenen is.

Sanne staat in dit twaalfde boek op de drempel van een nieuw leven. Ze denkt met Thijs het geluk te hebben gevonden. Maar terwijl ze op haar trouwdag naar voren loopt, klaar om ja te zeggen, slaat de twijfel hard toe. Thijs is acteur. Speelt hij nu ook toneel? Juffrouw Schaap, die altijd klaarstaat voor Sanne met haar bijzondere gave, haar raad en daad, heeft nu zelf steun nodig. Haar Rokus wordt zo ziek dat iedereen beseft dat hij niet meer beter zal worden. Zoon Wichard krijgt een geweldige baan aangeboden in het buitenland. Maar of Jennifer en de kinderen daar zo blij mee zijn? En net als Sanne het toch weer aandurft met Thijs, grijpt het noodlot in en is ook haar eigen leven in gevaar. Toch laat Sanne zich niet uit het veld slaan. Daarvoor vindt ze het leven simpelweg te leuk.

Voor mensen die nog nooit van Sanne hebben gehoord (quilty), is het even inkomen. Er komen namelijk behoorlijk wat personen in het leven van Sanne voor. Gelukkig ben je na een paar bladzijdes helemaal bijgelezen en ga je van alle personages houden. Het is dus niet noodzakelijk om de voorgaande boeken te lezen om het verhaal goed te kunnen volgen. Wat heb ik trouwens een respect voor Sanne! Ze heeft veel meegemaakt, maar toch blijft ze positief in het leven staan. Dat is ook wel de belangrijkste boodschap van dit boek, of dat is in ieder geval wat mij is bijgebleven. Daarnaast heeft Marjan van den Berg een vlotte en prettige schrijfstijl waardoor je het boek in één ruk uitleest. Een ideaal boek dus om mee te nemen op vakantie en te lezen als je op een bedje aan het strand ligt!

Sanne - Het leven is leuk

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Uit de mail: ‘Met Sanne leef je mee zoals met je beste vriendin.’ 'Sanne is het leukste mens dat er bestaat. Wanneer komt het volgende deel?’ 'Het duurt me veel te lang voordat er een nieuw boek komt. Kunt u niet een beetje doorschrijven???!!!

  Sanne heeft een nieuwe liefde. Maar terwijl ze op haar trouwdag naar voren loopt, klaar om ja te zeggen, slaat de twijfel hard toe. Thijs is acteur. Speelt hij nu ook toneel? Juffrouw Schaap, die altijd klaarstaat voor Sanne, heeft nu zelf steun nodig. Haar Rokus wordt zo ziek dat hij waarschijnlijk niet meer beter zal worden. Zoon Wichard krijgt een baan aangeboden in het buitenland. Maar of Jennifer en de kinderen daar blij mee zijn? En net als Sanne het toch weer aandurft met Thijs, grijpt het noodlot in. Toch laat Sanne zich niet uit het veld slaan. Daarvoor vindt ze het leven simpelweg te leuk.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

 • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

 • Juice - Heleen van Royen

 • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

 • Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood

Gerelateerde artikelen

 • Kussen helpt niet

 • Alles wat we weten over The Princess Diaries 3

 • De Tweede Slaap - Robert Harris

Zoek in artikelen