• onze waardering

Recensie: Control Alt Liefde RECENSIE

Als twee verschillende mensen binnen één week het zinnetje ‘we moeten praten’ uitspreken tegen jou, dan weet je dat je een probleem hebt. Sarah-Jane – meestal afgekort tot Saar – maakt het mee. Eerst maakt haar vriend het uit en omdat het huis van hem is, staat ze op straat. Daarna wordt ze op haar werk door bezuinigingen ontslagen en staat haar hele leven op z’n kop. Gelukkig kan ze een kamer huren in het studentenhuis bij haar beste vriendin Mette. Na wat baalweken slaat Saar aan het solliciteren, en al snel komt er een nieuwe baan op haar pad bij een datingwebsite. In het begin is het even wennen daar, maar uiteindelijk kan Saar met alle collega’s goed opschieten en krijgt ze steeds meer verantwoordelijkheid. Het lijkt dus alsof ze alles weer op orde heeft, maar schijn bedriegt. Saar kan er niet mee leven dat Laurens haar aan de kant heeft gezet. Als ze hem een paar keer tegenkomt in een koffietentje met een andere vrouw, raakt ze vastbesloten om Laurens terug te winnen. Daarvoor haalt ze de meest idiote capriolen uit, waarbij ze er niet voor schuwt om misbruik te maken van haar werk bij de datingwebsite. Dat laatste is niet zonder risico’s, want eerder zijn er al collega’s ontslagen om die reden… en het is ook maar de vraag hoe Laurens reageert op de acties van Saar!
 
 
Anouk Hoefmans, winnares van de mijnchicklit.nl schrijfwedstrijd, heeft een vlotte schrijfstijl die zich kenmerkt door het gebruik van korte zinnen. Het is soms erg beschrijvend, bijna als een verslag: Anouk beschrijft veel details uit het leven van Saar en na bijna elke dag en avond wordt weergegeven hoe Saar die dag of avond ervaren heeft. Er worden geen grote sprongen in de tijd gemaakt, waardoor je echt het idee hebt dat je elke minuut van haar leven meemaakt en je dus helemaal in het verhaal zit. Control Alt Liefde is een echte chicklit, maar wel eentje met een hoofdpersoon met een bijzonder randje. Op de meeste momenten lijkt Saar een doorsnee meisje, maar er zijn passages in het boek dat ze psychopathische trekjes heeft en Heel Erg Ver gaat om haar ex terug te veroveren. Jaloezie kan gekke dingen doen met mensen, dat wordt wel duidelijk. En het hele verhaal lang blijf je je afvragen hoe ver Saar precies gaat, en wat er voor nodig is om de koers te veranderen…
 
 

Control Alt Liefde

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Saar heeft twee problemen in haar leven: ze wordt gedumpt door zowel haar vriend als haar baas. Van een leven waarin ze altijd alles perfect op orde had, zit ze nu ineens zonder vriend, werk en huis. Gelukkig heeft haar beste vriendin nog een kamer vrij in hun oude studentenhuis, zodat Saar als werkloze vrijgezel de tijd kan doden met ijs eten en series kijken.
  Als Saar niet veel later wordt aangenomen bij een datingbureau, lijkt dit de oplossing voor beide problemen te zijn. Ze probeert ervoor te zorgen dat haar ex zich inschrijft zodat ze hem in de gaten kan houden. Daar blijft het echter niet bij, Saar draaft door. Door het verwijderen van zijn berichten en het manipuleren van zijn afspraakjes probeert ze Laurens weer voor zich te winnen. Maar hoe ver kan ze hierin gaan? En hoe goed kan ze eigenlijk rekenen op haar beste vriendin?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

 • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

 • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

 • Split Second - Caja Cazemier

 • Vermoorde onschuld - Angela Marsons

Gerelateerde artikelen

 • Stem op de shortlist van de Mijnchicklit.nl Schrijfwedstrijd

 • Mijnchicklit.nl schrijfwedstrijd: And the winner is...

 • Chicklit top-5: december 2014

 • Mijnchicklit.nl schrijfwedstrijd: de shortlist

 • Achter de schermen bij Chicklit.nl: december

Zoek in artikelen