• onze waardering

Recensie: Shopaholic naar de sterren RECENSIE

Voor het werk van echtgenoot Luke is Becky Brandon – geboren Bloomwood – in Hollywood beland. Zoals het altijd gaat bij Becky, heeft ze van tevoren al een heel plaatje bedacht over hoe het zal zijn. Ze wordt styliste van de sterren, gaat lunchen in luxe restaurants, loopt alle avonden over de rode loper en het leven is een en al glitter en glamour. Het blijkt keihard werken om dit te bereiken maar gelukkig geeft Becky niet gauw op. In tegendeel, ze gaat Heel Erg Ver voor haar missie. Zo ver dat ze Luke nog nauwelijks spreekt, ze haar vriendin Suze laat zitten terwijl zij haar nodig heeft, en haar vader en Tarkie zelfs vermist raken zonder dat Becky enig idee heeft wat er aan de hand is. Dan merkt Becky dat haar geliefde showbizzwereldje bepaald niet is wat het lijkt, en dat ze een heleboel heeft om goed te maken.
 
Quote van een van de laatste pagina’s uit het boek: ‘Ik heb mijn familie en mijn vrienden en een probleem dat ik moet oplossen, een man die ik terug moet winnen en een beste vriendin die ik moet helpen. En ik vind het ongelooflijk dat ik er zo lang over heb gedaan om tot dat inzicht te komen.’ En inderdaad: dat is ongelooflijk. Want de hang naar status – iedereen zal me zien als dat meisje met die mooie tas – het recht praten van alles dat scheef is en ruzie krijgen met alles en iedereen om haar doel te bereiken: Becky heeft dit allemaal al zes boeken lang meegemaakt en toch gebeurt het haar in het zevende boek allemaal weer opnieuw. Herhaling heeft veel voordelen: het zorgt voor herkenbaarheid en het kan heel komisch zijn. Maar herhaling kan ook wat saai worden… Becky blijft een schattig, lief en grappig hoofdpersonage en ook deze Shopaholic-editie is goed geschreven en leest vlot weg. Voor de fans, waar ik er zeker eentje van ben, gewoon een helemaal leuke chicklit dus. Maar gaandeweg begon ik me wel steeds af te vragen of de schrijfster niet eens moet overwegen een andere serie te starten. Toch lijkt ze dat nog niet van plan: het boek heeft een open einde en ik voorzie dat volgend jaar Shopaholic goes Vegas in de schappen ligt. En ja, ook die ga ik dan gewoon weer lezen!

Shopaholic naar de sterren

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (10 stemmen)
 • Omschrijving:

  Becky Brandon (meisjesnaam Bloomwood) is in Hollywood aangekomen! Hier heeft ze haar hele leven op gewacht. Feesten met sterren zoals Sage Seymour, die wordt gemanaged door Becky's echtgenoot Luke. Er is zóveel te zien en te doen. Ze is verbaasd dat haar privébezoekjes aan de filmsets de nodige consternatie opwekken. Natuurlijk moet ze er ook voor zorgen dat haar dochtertje Minnie op de juiste A List Hollywood peuterspeelzaal terechtkomt. Daar is een... eh... helpende hand voor nodig.
   
  Met hart en ziel legt Becky zich toe op haar nieuwe carrière als styliste van de sterren. Nee, dat is géén excuus om te shoppen, zoals Luke denkt. Jammer genoeg lijkt diva Sage niet onder de indruk van Beckys frisse stijl. Dan komt
   
  de doorbraak. Becky wordt ingehuurd voor een Hollywoodgala door de aartsrivale van Sage. Hoe zal Luke daarop reageren? En wie is die superdunne, superblonde tuthola aan de horizon? Nee, dat kan niet! Het is een oude bekende: Alicia Bitch
   
  Long Legs Billington! Op de rode loper loopt iedereen rood aan - als Shopaholic naar de sterren gaat!

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

 • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

 • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

 • De beste zomerboeken in 2021

 • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

 • Speciaal voor Valentijnsdag: Valentijn Blues

 • Feelgood boeken voor als je down bent van de lockdown

 • Quiz: Wat is het perfecte boek voor jou?

Zoek in artikelen