• onze waardering

Recensie: Cirkels zijn alleen mooi als ze rond zijn RECENSIE

Cirkels zijn alleen mooi als ze rond zijn is een verhaal over Yuki en zijn leven. Yuki zijn leven bestaat uit drank, drugs en vrouwen en dan vooral de nadruk op de vrouwen. In het boek maak je kennis met zijn levensstijl, alle ‘slechte’ gewoontes, de vrouwen in zijn leven, liefde en vooral zijn eenzaamheid. Want ondanks alle vrouwen in zijn bed heeft die moeite met liefde vinden en de liefde houden.
 
Dit is een boek dat heel gemakkelijk weg leest. In drie uurtjes was ik er doorheen. Je wordt echt gefascineerd door Yuki en zijn denkwijze. Bijna iedere vrouw is wel eens die onbereikbare man tegen gekomen. En de meeste vrouwen zullen die man gewoon weg niet begrijpen. Door dit boek zal je heel wat wijzer worden! Het verhaal is verder heel goed geschreven, je leeft je helemaal in. En naast dat Yuki de vrouwen op zijn zachts gezegd niet erg goed behandeld, krijg je toch medelijden met het karakter en hoop je het hele boek door dat hij zijn problemen oplost en de liefde vind.

Cirkels zijn alleen mooi als ze rond zijn

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Ze volstaat niet. En zij ook niet. Yuki leidt het perfecte leven. Veel feest. Veel drank. Veel vrouwen. Tenminste, het lijkt perfect. Het gevaar van het beminnen van zo veel verschillende vrouwen is dat je de ideale vrouw gaat samenstellen uit alle individuen. Yukis zoektocht naar liefde, gevoed door een onstilbaar verlangen, eindigt zo altijd in eenzaamheid. Cirkels zijn alleen mooi als ze rond zijn is een klassieke coming of age-roman met een grof-romantische inslag. Kempees proza is ruw en onbezonnen; soms klinkt hij lyrisch-sentimenteel, veel vaker ongeëvenaard grappig. Maar tussen de regels door sluimert een depressie die steeds dieper wortelt. Met zijn hoofdpersoon schetst Kempees een alter ego dat doet denken aan Bukowskis Henry Chinaski. Yuki Kempees (1986) schreef twee toneelstukken, verschillende scripts voor televisiecommercials en publiceerde in Vice en Sp!ts. Hij was te zien bij rtl 4, bnn, het Wintertuinfestival en de Nacht van de Poëzie. Door tijdschrift Jackie is hij uitgeroepen tot een van de vijftig meest begeerde mannen van Nederland. `Charmant, knap, sexy en intelligent, wij wachten met smacht op alle bestsellers die hij gaat schrijven. 

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Halloween films die niet eng zijn

 • De ergste film clichés 

 • De leukste Disney samenzweringstheorieën

 • De 12 beste LGBTQ+ boeken

 • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Gerelateerde artikelen

 • Interview: Yuki Kempees één van Nederland meest begeerde vrijgezel

Zoek in artikelen