• onze waardering

Recensie: Be Inspired RECENSIE

Vrijwel ieder kind houdt van kleuren. De één gaat er wat langer mee door dan de ander, maar voor veel kinderen is het een dagelijkse bezigheid die plezier geeft en helpt om de creativiteit te uiten. Toch stoppen de meeste kinderen er op een gegeven moment mee. Voor volwassen die tóch weer met deze rustgevende bezigheid willen beginnen, is er het Be Inspired design colouring book. De kleurplaten zijn geïnspireerd op het behang en de stoffen van Eijffinger, een bedrijf waarvan zelfs een stukje geschiedenis staat beschreven aan het begin van het boek. Het is blijkbaar een begrip in de interieurwereld, maar ik kende het niet. Tijd om daar verandering in te brengen!
 
Het eerste wat me opviel toen ik dit boek ontving, was het formaat. Wat is het groot! De verklaring daarvoor vond ik echter al snel: het is aangepast op de mogelijkheid om je kleurplaten in te lijsten. Nu vind ik dat zelf wat ver gaan en bovendien zijn er ook kleinere fotolijsten, maar ach, het idee is leuk. Maar moge duidelijk zijn: je stopt het niet zomaar even in je tas voor onderweg.
De kleurplaten zelf zijn ontzettend verschillend. Er zitten kleurplaten bij waarvan ik meteen zin krijg om ze in te kleuren, met veel details of gewoon een vrolijk printje. Er zitten echter aardig veel platen bij die me oprecht saai of zelfs onmogelijk lijken, bijvoorbeeld door een zwarte achtergrond, te grote vlakken of zonder duidelijke scheidingslijnen. Als behang zijn die leuk, maar om in te kleuren niet. Natuurlijk maakt het voor het effect van het kleuren weinig uit wát je kleurt, maar de motivatie moet ook wel ergens vandaan komen. 
Desondanks is het inderdaad erg leuk om weer bezig te zijn met waar ik vroeger zoveel tijd aan besteedde, vandaar dat ik het boek met 3 hartjes het voordeel van de twijfel geef. Ja, het idee van het kleuren is erg leuk, maar de uitvoering had iets beter gekund.
 

Be Inspired

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Kleurboek voor volwassenen met patronen van Nederlandse ontwerpers
  Het behang en de stoffen van Eijffinger zijn een begrip in de wereld van interieur design. De ontwerpers van dit al meer dan 135 jaar oude Nederlandse bedrijf selecteerden speciaal voor jou de beste dessins: van bloemig tot geometrisch en van ornamentaal tot grafisch. We nodigen je uit voor een persoonlijke invulling, je zult zien dat het inkleuren van de platen je rustig stemt en... wellicht hangt het resultaat straks ingelijst bij jou aan de muur! 

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Reminiscence

 • Recensie: Sex Education - seizoen 3

 • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

 • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

 • Emily in Paris seizoen 2 onthult eerste beelden

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: De tuin van de tijd

Zoek in artikelen