• onze waardering

Recensie: De au pair RECENSIE

Maartje Fleur is freelance journalist voor o.a. Viva, Flair en Margriet. In Viva schrijft ze de populaire column Floor Faber. De Au Pair is haar eerste thriller.
 
Caroline besluit om te gaan samenwonen met haar grote liefde Arthur. Haar leven verandert hierdoor totaal, maar lijkt haar toe te lachen: een grote villa, een eigen atelier, waar ze schilderlessen kan geven en de mogelijkheid om alles te kopen wat ze wil, want geld speelt geen enkele rol voor Arthur, en natuurlijk haar zo gewenste zwangerschap. Helaas ligt de werkelijkheid toch net even iets anders. Carolines relatie met Arthurs puberdochter Lois is vrij slecht, en de relatie met mevrouw Havers, de huishoudster, verloopt ook al stroef. Wanneer de vroegere au pair, en ex-liefje van Arthur, dood wordt gevonden en Arthur wordt verdacht van moord, verandert haar nieuwe leven in één grote nachtmerrie. 
 
De Au Pair is zeker een aanrader om te lezen. Waarom? Het boek heeft eigenlijk alles, waar ik van houd. Leuke, aansprekende karakters, het boek leest enorm fijn, en het bevat humor én spanning. Een literaire thriller, zoals op de cover staat (welke ik overigens niet echt bij het boek vind passen, maar wel lekker zomers is), zou ik De Au Pair niet willen noemen, meer een thriller met een vleugje chicklit. Er zitten verschillende grappige stukken in het boek, welke worden afgewisseld met spannende delen. In de laatste hoofdstukken stijgt de spanning, en komen we er achter wie de dader(s) is/zijn. Het boek heeft diverse open eindjes, welke je zelf kunt invullen. Ik vind het debuut van Maartje Fleur veelbelovend, en ben benieuwd naar haar volgende boek(en)!
 

De au pair

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (4 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wat als de liefde van je leven niet het geluk brengt waar je op hoopte..?

  Caroline laat haar studentikoze bestaan achter zich en gaat samenwonen met Arthur en zijn dochter Lois, in hun kapitale villa aan de rand van het bos. Nu heeft ze de man van haar dromen, een mooi atelier en geen geldzorgen. Haar geluk lijkt compleet als ze zwanger raakt. Toch voelt Caroline zich er niet thuis. Arthurs huishoudster vindt haar een opportuniste, zijn dochter zit midden in de puberteit en hijzelf is wel erg vaak weg.

  Als dan het levenloze lichaam van een vroegere au pair wordt gevonden en Arthur wordt verdacht van moord, verandert Carolines droomwereld in een nachtmerrie.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

 • Een onverstandig huwelijk - Julia Quinn

 • Cumulus - Neal Shusterman

 • Een huwelijk in het Duincafé - Debbie Johnson

 • De meestervervalser - Annemarie Jongbloed

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Chateau Zen

Zoek in artikelen