• onze waardering

Recensie: Soapsop RECENSIE

Actrice worden, dat is Pippa's grote droom. Al op de middelbare school doet ze audities en scoort ze soms een figurantenrol. Haar leven draait om de vele acteerlessen die ze volgt, haar vrienden en borrelen bij Toppels. Op school gaat het iets minder; Pippa moet hard werken om goede cijfers te halen. Als ze voor de zoveelste keer de klas wordt uitgestuurd, is de maat vol. Voorlopig mag ze niet meer onder schooltijd naar audities. Terwijl ze net op dat moment kans maakt op een vaste rol in Liefde en Verraad, haar favoriete soapserie. Gelukkig mag Pippa er toch heen van haar ouders en weet ze indruk te maken. Ze is door naar de volgende ronde, waarin ze met haar toekomstige tegenspeler Mees Swart moet filmzoenen. Meteen slaan de vonken over en na een zenuwslopende periode van wachten krijgt Pippa te horen dat ze de rol heeft. Ze kan het niet geloven! Pippa begint vol enthousiasme aan haar glamouravontuur, maar al snel begint haar eigen leven op een soap te lijken. Blaire, de dochter van de zenderbaas, is niet blij met Pippa's komst en dat maakt ze vanaf de allereerste ontmoeting overduidelijk. Blaire werkt Pippa tegen, maakt haar onzeker én is bovendien een setje met Mees. Tenminste, voor zover Pippa weet. Hoewel ze in real life nauwelijks een woord wisselen, moet Pippa tegenover de pers Blaires beste vriendin spelen, want goede publiciteit is een must. Pippa wordt in korte tijd enorm bekend, haar gevoelens voor Mees zijn steeds heviger en ondertussen moet ze op school het hoofd boven water zien te houden. Ze vindt het moeilijk om haar twee werelden te combineren. Het ene moment staat ze op een flitsend feest, het volgende moet ze huiswerk maken. Pippa vindt steeds minder aansluiting bij haar oude vrienden en als de roem naar haar hoofd stijgt, houden haar friends het voor gezien. Als de spanning tussen Blaire, Mees en Pippa hoog oploopt tijdens een personeelsuitje naar Brussel, dreigt de bom te barsten. 
 
Soapsop is een vlot geschreven meidenboek over glitter, glamour, liefde en vriendschap. Liza Sips geeft je een uniek kijkje achter de schermen van een grote soapserie, waarin niet alles zo leuk en schitterend is als het lijkt. Je leeft enorm mee met Pippa, die gebukt gaat onder de grillen van de manipulatieve Blaire en onmogelijk verliefd is. Alleen jammer dat in het begin sommige dingen te krampachtig worden uitgelegd. Bijvoorbeeld het Talent op school programma: natuurlijk weet beste vriendin Jasmijn daar alles van. De schrijfster maakt alles goed door een herkenbaar personage neer te zetten van wie je het hele boek blijft houden. Pippa zal vele soapverslaafde meisjes aanspreken. Kortom: Soapsop is een heerlijk boek dat je gegarandeerd een smile op je gezicht bezorgt. 
 

Soapsop

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wanneer Pippa auditie mag doen voor de populaire soap Liefde & Verraad springt ze een gat in de lucht. Al bij de eerste auditie slaan de vonken tussen haar en hoofdrolspeler Mees Swart over. Maar Blaire, de gehaaide dochter van de zenderbaas, eist Mees voor zichzelf op. Als Pippa de rol krijgt werkt Blaire haar in alles tegen. Tot overmaat van ramp moeten de meiden tegenover de media doen alsof ze beste vriendinnen zijn. Pippa’s ster stijgt razendsnel, maar voor haar vrienden heeft ze amper nog tijd. Wint Pippa de strijd om Mees of zal de zeepbel barsten? 

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • De beste Carry Slee boeken

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

 • 10 x mooie quotes uit boeken

 • 10x Populaire kinderboekenseries

 • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022: stem op jouw favoriet!

Zoek in artikelen