• onze waardering

Recensie: De ooggetuige & het bosgraf RECENSIE

Niet zo heel lang geleden is er een boek van Simone van der Vlugt verschenen met daarin twee korte thrillers. Deze twee verhalen, De ooggetuige en Het bosgraf, zijn al eens eerder zelfstandig uitgegeven. De ooggetuige was in 2012 het geschenkboek van de Maand van het Spannende boek en Het bosgraf verscheen eerder in een kortere versie in het tijdschrift Libelle. Daarnaast werd het uitgegeven als een 'Literair juweeltje'.
 
De ooggetuige draait, heel verrassend, om een ooggetuige. Manon Jonker, een slechtziende jonge vrouw, is getuige van een overval bij een juwelier. De daders laten haar met rust omdat ze denken dat ze blind is. Als op het nieuws wordt gemeld dat Manon alleen slechtziend is, slaat de angst toe. Zeker wanneer ze op straat en op haar werk wordt geconfronteerd met een aantal vreemd incidenten. Manon vreest dat de daders hun werk komen afmaken…
 
Daphne en haar man Roelof bereiden zich in Het bosgraf voor op de jaarlijkse kerstviering met vrienden en familie, maar dit keer er lijkt iets heel erg mis te zijn. Op een wandeling in de sneeuw treft het kinderloze echtpaar, dankzij het vrijmoedige rondsnuffelen van hun hond een kuil aan die wel op een vers gedolven graf lijkt. Vlak daarna moet Roelof steeds vaker even weg zonder duidelijke reden. Tot hij op Tweede Kerstdag helemaal verdwijnt…
 
Ik heb deze bundel tijdens een treinreis in één ruk uitgelezen. Simone van der Vlugt weet bij beide verhalen de spanning goed op te voeren en dit resulteerde in onverwachte plotwendingen en een verrassend slot. Minpuntje? Het aantal pagina’s! De ooggetuige bestaat uit 92 pagina’s en Het bosgraf telt maar 46 bladzijdes. Beide verhalen bevatten een interessant plot die veel uitgebreider uitgewerkt had kunnen worden. Dit gevoel had ik met name bij Het bosgraf. Nu kun je bij korte verhalen natuurlijk niet echt de diepte ingaan, maar ik had toch graag meer te weten willen komen over de hoofdpersonen en hun beweegredenen tot bepaalde acties en handelingen. Desalniettemin heb ik erg genoten van beide verhalen. Vier sterren!

De ooggetuige & Het bosgraf

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Bestsellerauteur Simone van der Vlugt schreef De ooggetuige als geschenkboekje van de Maand van het Spannende Boek 2012. Manon Jonker, een slechtziende jonge vrouw, is getuige van een overval bij een juwelier. De daders laten haar met rust omdat ze denken dat ze blind is. Als op het nieuws wordt gemeld dat Manon alleen slechtziend is, slaat de angst toe. Zeker wanneer ze op straat en op haar werk wordt geconfronteerd met een aantal vreemd incidenten. Manon vreest dat de daders hun werk komen afmaken. 
   
  Simone van der Vlugt is doorgebroken als thrillerschrijfster met De reünie en sindsdien staan al haar thrillers in de bestsellerlijsten. In Nederland heeft ze twee miljoen exemplaren van haar thrillers verkocht. In 2012 is Van der Vlugt een nieuwe weg ingeslagen met de thrillerreeks waarin rechercheur Lois Elzinga de hoofdrol speelt. Hiervan zijn de eerste twee delen, Aan niemand vertellen en Morgen ben ik weer thuis, verschenen. Wim van der Vlugt is van huis uit financieel adviseur en heeft de afgelopen jaren een passie voor fotograferen ontwikkeld. Hij richt zich op reis- en portretfotografie.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

 • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

 • Uncharted trailer met Tom Holland en Mark Wahlberg is uit

 • Mijn moeder heeft altijd gelijk - Lana Lux

Gerelateerde artikelen

 • 9x historische romans over Nederland

 • Morgen ben ik weer thuis

 • Nieuwe Nederlandse boekverfilmingen!

 • Viva España

 • Aan niemand vertellen

Zoek in artikelen