• onze waardering

Recensie: De keuken van Fatima RECENSIE

In De keuken van Fatima heeft Fatima Marzouki een aantal van haar favoriete recepten verzameld, een groot deel uit de Marokkaanse keuken en allemaal lekker makkelijk. Van traditionele tot nieuwere gerechten: het staat er allemaal in. Na het voorwoord is het boek ingedeeld in de hoofdstukken 'Basisrecepten', 'Groenten & vegetarisch', 'Vlees & gevogelte', 'Vis, schaal- en schelpdieren' en 'Zoet, desserts en koffie'. Bij elk hoofdstuk staat een aparte inleiding en bij een groot deel van de recepten staat ook een klein persoonlijk tekstje.
 
Om te beginnen: wat een fijne indeling! Het is natuurlijk best standaard, maar die standaard is er niet voor niets. Zo weet ik als vegetariër precies waar ik moet zijn en is er voor ieder wat wils. Ook de kleine tekstjes van Fatima zijn leuk, die maken het lekker persoonlijk. Verder is het handig dat er wordt begonnen met wat basisrecepten.
 
De recepten zelf zien er allemaal heel lekker uit, en bovendien erg origineel. En simpel, zoals beloofd. 'Simpel' is overigens ook het woord waarmee ik de fotografie zou omschrijven: niet heel bijzonder, wel heel representatief.
 
Één van de weinige nadelen van het boek is dat je (bijna) overal wel heel veel kruiden voor nodig hebt. Geen probleem met een vol kruidenkastje, maar dat heeft niet iedereen. Toch valt het me nog mee met de ingrediënten: in buitenlandse kookboeken staan meestal veel meer ingrediënten die je niet zomaar in de supermarkt kunt halen. Hier blijft dat beperkt tot bijvoorbeeld sesampasta en oranjebloesemwater.
 
Zelf besloot ik als eerste de 'taboulé bambi' te maken, oftewel roze taboulé. Op de foto ziet het er een beetje vreemd uit, maar het was super simpel en heel lekker! Veel meer valt er niet over te zeggen, het is echt een aanrader.
 
Mijn conclusie is duidelijk: De keuken van Fatima is perfect om aan te schaffen als je wilt beginnen met Mediterraans en vooral lekker koken, maar ook voor de gevorderde kok staan er leuke recepten in. Ik ga hier zeker nog veel gerechten uit maken!

 

De keuken van Fatima

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Fatima Marzouki brengt tweede Arabisch kookboek In haar eerste boek liet Fatima je kennismaken met de traditionele Arabische en Marokkaanse keuken. In de opvolger neemt ze je mee naar haar keuken en toont ze je hoe ze traditie mixt met de moderne keuken. Fatima presenteert opnieuw lekkere, frisse en vernieuwende gerechten met een traditionele toets. Cheesecake met mango, tajine met kreeft, couscous met rode biet, kaneelbolletjes... Stuk voor stuk gerechten om van te smullen. En dankzij de handige opdeling in het boek kun je ook meteen aan de slag met je favoriete ingrediënt.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De monsterdokter 2: De beestachtige bedreiging - John Kelly

 • De grote race - Ruby Coene 

 • Het Zwarte Koninkrijk - Szczepan Twardoch 

 • Deze Young Adult boeken worden regelmatig verbannen 

 • Luna, Schaduw van de Maan - Lies Vervloet

Gerelateerde artikelen

 • De wilde stilte - Raynor Winn

 • Recensie: Infinitely Polar Bear

 • Recensie: Best Night Ever

Zoek in artikelen