• onze waardering

Recensie: Versplinterd RECENSIE

Rachel heeft vijf jaar geleden tijdens een heftig ongeluk haar beste vriend Jimmy verloren. Sindsdien is ze nooit meer echt gelukkig geweest. Ze schaamt zich voor het litteken dat ze zelf heeft opgelopen, ze heeft kort na het ongeluk haar relatie met jeugdliefde Matt verbroken en haar droom om journalist te worden opgegeven. In plaats daarvan verhuisd ze naar een flatje in Londen en werkt als secretaresse. Haar vader lijdt aan kanker en Rachels wereldje is klein. Als Rachels beste vriendin Sarah gaat trouwen heeft ze geen andere keus dan naar haar geboorteplaats terug te keren en haar jeugdvrienden weer onder ogen te komen, waar Matt inmiddels gelukkig is met een andere jeugdvriendin Cathy. Als Rachel na een ongemakkelijk etentje het graf van Jimmy bezoekt, wordt haar altijd sluimerende hoofdpijn intens en raakt ze buiten bewust zijn. Als Rachel wakker wordt, zit haar vader naast haar aan het ziekenhuisbed; kerngezond. Ze blijkt verloofd met Matt en Jimmy leeft ook gewoon nog. Haar hele leven blijkt anders te zijn dat dat ze zich herinnert. Rachel worstelt met de vraag of ze gek is geworden maar ondertussen lijkt dit leven een stuk prettiger dan zij de afgelopen jaren herinnert....

 

Versplinterd is de debuutroman van Dani Atkins. Op de kaft prijkt; 'Voor de lezers van Jojo Moyes', dát maakt ons natuurlijk nieuwsgierig. Tijdens het lezen van Versplinterd was ik continu bezig met de vraag: hoe kan dit nou toch? Rachel herinnert zich alles van haar eigen leventje; collega's, gebeurtenissen en emoties maar dit alles lijkt niet bestaan te hebben; haar eigen hospita herkent haar niet eens. Ondertussen worstelt ze met haar gevoelens voor Matt (met wie ze ineens weer verloofd is), de verdacht vriendelijke Cathy en haar sluimerende gevoelens voor Jimmy. Een romance tussen Jimmy en Rachel zien we dan ook al van verre aankomen. Het boek is vlot geschreven en met de vraag in mijn achterhoofd hoe dit allemaal mogelijk is, blijf ik maar bladzijdes omslaan en vrije momenten zoeken om verder te lezen hoe het verhaal gaat. Pas bij het laatste hoofdstuk wordt me duidelijk hoe het verhaal in elkaar zit en laat het boek me ontroerd en letterlijk in tranen achter. Versplinterd behoort wat ons betreft tot de must-reads van dit jaar; een klassiek liefdesverhaal tussen vrienden, meeslepend én ontroerend.

 

Versplinterd

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  Versplinterd, de schitterende debuutroman van Dani Atkins, is voor alle fans van Jojo Moyes' Voor jou. Het boek ging in Engeland al ruim 300.000 keer over de toonbank en heeft een schare trouwe fans opgebouwd. Wat als je de kans krijgt om je leven over te doen? Vijf jaar geleden stortte Rachels wereld in toen bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy overleed en zijzelf gewond raakte. Haar relatie met Matt overleefde de klap niet, ze verhuisde naar Londen en van haar dromen is niets terechtgekomen. Nu ziet ze de vriendengroep van vroeger weer voor het eerst bij een etentje omdat haar beste vriendin gaat trouwen. Als ze die avond Jimmy’s graf bezoekt, wordt ze overmand door hoofdpijn en raakt buiten bewustzijn. Als ze bijkomt, blijkt haar leven heel anders te zijn dan ze zich herinnert: het ongeluk van vijf jaar geleden is nooit gebeurd, zij en Matt zijn nog bij elkaar, en Jimmy leeft nog... Rachel kan het niet geloven, het is bijna te mooi om waar te zijn. Of is ‘bijna’ niet het goede woord…? 

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Rebekah Mikaelson keert terug naar Mystic Falls in Legacies

 • Harlem Shuffle - Colson Whitehead

 • Het huis onderaan de klif - Sharon Gosling

 • De roadtrip - Beth O'Leary

 • De strijd om de Hartenkoningin - Tonke Dragt

Gerelateerde artikelen

 • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

 • In gesprek met Myrthe van der Meer

 • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

 • Top 10 lesbische boeken

 • Alle Lucinda Riley boeken

Zoek in artikelen