• onze waardering

Recensie: IJskoud RECENSIE

Sydney en Kyler kennen elkaar al vanaf hun kindertijd en zijn beste vrienden. Nu studeren ze samen aan dezelfde universiteit, samen met nog een aantal vrienden. Kyler is een typische player die er heel goed uitziet maar zich minder goed gedraagt:  elke avond neemt hij een ander meisje mee naar huis. Sydney is wat rustiger aangelegd en neemt het leven wat serieuzer. Niet dat ze ooit de kans krijgt om uit de band te springen, want als ze soms eens gek wil doen is er altijd nog Kyler die ingrijpt omdat hij denkt dat hij haar moet beschermen. Diep in haar hart wil Sydney veel meer van Kyler dan vriendschap, maar ze weet dat die kans er niet inzit: ze lijkt in de verste verte niet op al die meiden die altijd om hem heen hangen. Daarom laat ze haar echte gevoel nooit blijken naar Kyler toe. En andersom geldt dat ook: Kyler is verliefd op Sydney, maar drukt dat weg omdat hij vindt dat ze beter verdient dan iemand zoals hij. Maar ondertussen is hij jaloers op elke vent die interesse in haar toont… Zoals elk jaar gaan Sydney en Kyler en hun vrienden op wintersport. Door een sneeuwstorm bereiken de andere vrienden het huisje niet, en keren weer huiswaarts. Sydney en Kyler belanden wel in het huisje, maar kunnen dagenlang geen kant op door diezelfde sneeuwstorm. Als dan ook nog de stroom uitvalt en het erop lijkt dat ze bedreigt worden, kunnen de twee niet anders meer dan 100% eerlijk tegen elkaar zijn. 
 
Na mijn eerste kennismaking met deze schrijfster toen ik haar boek Wacht op mij las, was ik al erg enthousiast. En nu, na het lezen van IJskoud, is zeker dat het geen toevalstreffer was: ook dit keer heeft J. Lynn weer een geweldig boek afgeleverd! Alles is aanwezig voor een goed verhaal: herkenbare personages, vriendschap, spanning, humor, romantiek en natuurlijk de nodige misverstanden. Ik las dit boek in één dag uit, het laat zich niet makkelijk wegleggen. Wat vooral goed beschreven is, is de opbouw van de spanning tussen Sydney en Kyler. Afwisselend kruip je in de belevingswereld van zowel Sydney als Kyler, waardoor het geen moment saai wordt en je snel meeleeft met hen allebei. De hoofdpersonen zijn begin twintig, en dat is dan ook ongeveer de doelgroep. Maar ook als dertiger wordt je volledig in dit verhaal meegetrokken. Het doet denken aan de boeken van Rachel Gibson maar dan voor iets jongere lezers. Een echte aanrader, zeker voor Gibson-fans! 

IJskoud

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (7 stemmen)
 • Omschrijving:

  IJskoud van Jennifer Armentrout, een supersexy boek! In IJskoud komen Sydney en Kyler samen vast te zitten in een skioord. Ze kennen elkaar al van jongs af aan en zijn stiekem verliefd op elkaar. Dat willen ze alleen niet aan de ander laten merken. Maar nu ze nergens heen kunnen, kunnen ze ook niet meer vluchten voor hun gevoelens. Die stijgen al gauw tot temperaturen vér boven het vriespunt! Jennifer Armentrout is een van de grootste New Adult-schrijfsters in de VS. Haar specialiteit? Heerlijke wegdroomhunks! Ook in IJskoud (Engelse titel: Frigid), Jennifer Armentrouts tweede boek in Nederland na het succesvolle Wacht op mij, is het zwijmelen geblazen. We just can't get enough...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Water - Lara Reims

 • HIldes geluk - Marie Lamballe

 • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

 • Recensie: Twee zomers

 • Authentiek Japans thuis - Maori Murota

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

Zoek in artikelen