• onze waardering

Recensie: Val en verlossing RECENSIE

In het derde en laatste boek van De Grisha trilogie is Alina bij de Apparat beland samen met Mal en wat er over is van het tweede leger. Ondanks dat ze veilig in de witte Kathedraal is met haar heilige leger, is Alina nog steeds zwak en lijkt het er verdacht veel op dat ze gevangen wordt gehouden door de Apparat.
 
Maar ze kan de zoektocht naar de vuurvogel snel oppakken. Want het doden van de vuurvogel is de laatste handeling om alle drie de kluisters bij elkaar te voegen  en dat is het enige dat Alina sterk genoeg kan maken om Ravka te redden van de Duisterling. Maar wat zijn de gevolgen hiervan?
 
De Duisterling heeft ondertussen de macht overgenomen in Ravka en zit nu op de troon met zijn schaduwleger.
 
En is het de prins gelukt om op tijd weg te komen na de aanval? Heeft Ravka nog een koning om te regeren. En kan Alina de Duisterling op tijd stoppen voordat de vlakte Ravka gaat overnemen?
 
Ik heb echt met spanning gewacht op dit boek. En ik heb het ook in één dag uitgelezen want ik kon het boek gewoon weg niet weg leggen. Wat een heerlijke trilogie is dit en wat jammer dat dit het einde is! Ik ga niet teveel verklappen over het laatste deel want als je dit leest en je hebt boek één en twee nog niet gelezen moet je dat zeker gaan doen! Maar het is weer een geweldig spannend boek. Terwijl ik het aan het lezen was dacht ik constant: ‘Ja dit is vijf sterren, absoluut vijf sterren waard’. Heel het boek is geweldig geschreven en de schrijfstijl zuigt je helemaal in het verhaal.
Het enige wat ik toch een beetje jammer vond is het einde. Ik kan niet precies zeggen waarom het me een beetje teleurstelde maar dat deed het toch. Misschien had ik na de opbouw van Alina en haar krachten een spectaculairder einde verwacht. Alina is zo gegroeid door de boeken heen en ze is zo’n sterk persoon  geworden die weet wat ze wilde en die zo goed zou zijn geweest als leider. Dat het toch een beetje teleurstellend is hoe het eindigt. Een beetje alsof al die voorbereiding en al die moeilijke gedachten en dilemma’s voor niks waren. Maar het eindigt met liefde en het is nog steeds heel mooi. Dus het is zeker één van mijn favoriete series en vijf sterren waard!
 
Ik zou zeggen ga het snel lezen en ik hoor graag wat jullie ervan vonden!

Val en verlossing

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ravka is gevallen en de Duisterling regeert vanaf zijn schaduwtroon. De laatste hoop van het land is gevestigd op een krachteloze Lichtheerser, een uit de gratie gevallen spoorzoeker en de overblijfselen van een ooit zo sterk magisch leger.
   
  Diep in een eeuwenoud netwerk van tunnels en grotten kan een verzwakte Alina niet anders  dan de hulp van de zonderlinge Apparat accepteren, terwijl zijn volgelingen haar aanbidden als een heilige. Maar Alina wil geen heilige zijn: ze wil samen met Mal op jacht naar de vuurvogel en zoeken naar een zekere prins, van wie ze niet weet of hij nog in leven is.
   
  Alina zal nieuwe bondgenootschappen moeten sluiten en oude rivaliteiten opzij moeten zetten tijdens de zoektocht naar de laatste versterker. Maar terwijl Alina de geheimen van de Duisterling begint te ontrafelen, ontdekt ze iets wat hun mysterieuze band voor altijd verandert. Het doden van de vuurvogel lijkt het enige dat Ravka kan redden van totale vernietiging, maar kan Alina de consequenties aan?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Filmpjes van bekende films met bad lip reading!

 • Eddie Albert en de bonte beestenbende - Paul O'Grady

 • De slechte karakters in goede series

 • De stad in je hoofd - Tessa de Loo

 • Geloof mij nooit - Loes den Hollander

Gerelateerde artikelen

 • Top 12 beste young adult fantasy series

 • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

 • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

 • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

 • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

Zoek in artikelen