• onze waardering

Recensie: Klassiekers van Paul Hollywood RECENSIE

Met TV-bakprogramma’s zoals “Heel Holland Bakt”, die een hit zijn, kun je natuurlijk niet om een van de bekendste Britse TV-meesterbakkers heen: Paul Hollywood.
Hij is presentator en jurylid van “The Great British Bake Off”, waar “Heel Holland Bakt” van afgeleid is.
 
Paul Hollywood is inmiddels even bekend als andere televisiekoks zoals Gordon Ramsey en Nigella Lawson. Als je een stoere kerel ziet met zijn handen in het deeg, die het allemaal heel makkelijk laat lijken, ja dan is het Paul Hollywood.
 
Zijn boek “Klassiekers van Paul Hollywood” is het vervolg op “Bakken met Paul Hollywood” en werkt eigenlijk volgens hetzelfde concept. Hij start met het uitleggen hoe je de basis deegsoorten moet maken en doet dit aan de hand van stapsgewijs gefotografeerde werkwijze. Echt heel duidelijk.
 
Klassiekers van Paul Hollywood” geeft echter niet alleen taartrecepten, maar ook recepten voor pasteien, broodjes, quiches, warme en koude desserts. Zoet en hartig. Het zijn gerechten die door de jaren heen al in diverse uitvoeringen in vele kookboeken verschenen zijn, maar Hollywood geeft er zijn eigen draai aan.
 
Zo heb ik zijn “De verleiding van Hollywood” gemaakt. Hoe kan het ook anders, met zo’n naam. In wezen is het eigenlijk gewoon een zalm, spinazie quiche, maar Hollywood gebruikt filodeeg en aardappelschijfjes om het geheel een heel andere structuur te geven. Innovatief en verrassend en heel lekker. 
 
Het recept is heel duidelijk en erg eenvoudig om te volgen. De stap-voor-stap foto’s helpen fantastisch. Voor iedereen die bakken eigenlijk niet eenvoudig vindt, maar het toch eens wil proberen, is dit boek beslist een aanrader.
 
Ik geef het zeker 4 sterren.
 

Klassiekers van paul Hollywood

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Bak wederom mee met meesterbakker en gewaardeerd jurylid van The Great British Bake Off, Paul Hollywood en maak smaakvolle pasteien tot en met zoete lekkernijen. Met echte klassiekers als de Britse fish pie en wildpasteitjes; van zoete zaligheden als chocoladevulkaantjes, marmelade-amandelcake, schwarzwalderkirschtrifle tot en met de 'koningin der puddingen'. 'Dit is eten recht uit ons hart', aldus Paul Hollywood.
     
    Stap voor stap, in woord en beeld, leer je de
    basis kennen: maak luxe zanddeeg, vlokkig deeg (de klassieke topping voor de Engelse pastei) of heetwaterdeeg (het perfecte deeg voor vullende vleespasteien). Gebruik de beste materialen en producten, krijg de diverse technieken onder de knie en ervaar dat met de uitleg en receptuur van Paul Hollywood je baksels altijd geslaagd en smaakvol zullen zijn.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Chicklit top-5: juni

  • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

  • Rudolph’s cupcakes compleet

  • Recensie: Vijftig tinten kip

  • Het boek van Soof

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen