• onze waardering

Recensie: Atelier Confiserie RECENSIE

In Atelier Confiserie, geschreven door Yasmin Othman, staan meer dan 100 recepten om zelf snoep te maken. Het kookboek begint met een overzicht van vaak gebruikte ingrediënten en keukengerei. Hierna volgen 13 hoofdstukken waarin de bereidingswijze van de meest lekkere soorten snoep wordt besproken. Denk aan bonbons, nougat, toffees, drop, lolly’s, fudge, chocoladerepen en meringues. Vrijwel ieder hoofdstuk begint met een basisrecept, en op de volgende pagina’s staan recepten die een variatie en uitbreiding op dit recept zijn. Ieder recept is voorzien van een tijdsindicatie, ingrediëntenlijstje, een lijstje met benodigd keukengerei, een korte instructie en een foto van het eindresultaat. Ook worden er in Atelier Confiserie verschillende technieken uitgelegd, onder andere tableren, mouleren en enroberen. Ten slotte ontbreekt een register natuurlijk niet.
 
Wat is Atelier Confiserie een leuk boek! Niet alleen grafisch (mooie, harde kaft en prachtige, kleurrijke foto’s), maar ook qua inhoud. De basisrecepten worden stap voor stap (met foto’s) uitgelegd en de uitleg bij de recepten is erg helder. Verder vind ik het leuk dat het boek zo divers is. Turks fruit, truffels, marsepein, voor iedere zoetekauw staat er wel iets lekkers in. Ik kan niet zeggen dat alle recepten even makkelijk zijn, maar er zitten zeker makkelijke recepten tussen, maar ook zeker wat uitdagingen! De ingrediënten zijn veelal goed verkrijgbaar en van het keukengerei heb je het meeste wel in huis (geen suikerthermometer? Dan snel halen!). Mijn favoriete recepten?  De woestijnrozen van karamel, popcorn en marshmallow en chocolade met gepofte rijst, honingraat en cranberry’s, heerlijk! Atelier Confiserie is leuk, modern, lekker en anders dan de vaak gezonde kookboeken van dit moment. Misschien niet zo goed voor de lijn, maar soms iets zoets moet kunnen, toch?
 

Atelier Confiserie

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

     
    Wat is er leuker en lekkerder dan zelf snoep maken? Atelier Confiserie is het perfecte handboek om zelf aan de slag te gaan. Maak je eigen drop, fondant, toffees, nougat, karamels, marsepein, lolly's en chocoladerepen...
     
    Hoe maak je een klassieke fondant en wat is het basisrecept voor marsepeinbereidingen? Leer tableren en het verschil tussen een 'harde' en 'zachte kraak'. Waarom heb je voor het maken van meringues fijne kristalsuiker nodig en voor suikersiroop juist gewone kristalsuiker? Atelier Confiserie geeft hierop antwoord: met stap voor stap uitleg van de technieken over de bereiding van gekookte en getrokken suiker en van tempereren, tableren en mouleren van chocolade.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Fantastic Beasts 3 titel, plot en releasedatum onthuld

  • Het lied van de mistral - Olivier Mak-Bouchard

  • Nila en het antwoord op echt alles - Sam Copeland

  • De bloedstollende avonturen van Vladimir Von Rotenbeck: De nepvampier - Sophia Drenth

  • Ariadne - Jennifer Saint

Gerelateerde artikelen

  • Chicklit top-5: juni

  • Stiletto’s in de keuken

  • Top 10 films over eten

  • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

  • Recept: zelf macarons maken

Zoek in artikelen