• onze waardering

Recensie: De Anderen 1 - Rode letters RECENSIE

Rode letters is het eerste boek in een nieuwe serie van een nieuw genre: Urban. Het urban genre is voor alle lezers die houden van het genre fantasy young adult, maar die het zat zijn om te lezen over tieners. Het hoofdpersonage in dit boek is dan ook halverwege de twintig. Ik vind dit erg goed bedacht, want ik kan me hier veel beter in vinden dan de zestienjarige die voor het eerst verliefd wordt.
 
Rode letters speelt zich af in een fantasy wereld waarin mensen samen leven met "de anderen". De anderen zijn wezens zoals vampieren en weerwolven. De anderen leven samen op hun eigen grondgebied (stadsparken) en de mensen zijn redelijk bang voor ze. Meg Corbyn is een bloedprofeet en is op de vlucht voor de mannen die haar gevangen hielden. Een bloedprofeet kan namelijk visioenen van de toekomst zien als ze haar bloed laat vloeien. Meg krijgt een baantje bij één van deze stadsparken en ontmoet zo de anderen. Maar kan ze verstopt blijven voor de invloedrijke mannen die haar zoeken?
 
Dit is echt een geweldig boek. Het leest net zo lekker weg als boeken zoals Mortal Instruments, maar dan met een volwassen hoofdpersoon. De wereld van de anderen is erg leuk om over te lezen. Het is een fantasierijke wereld met veel verschillende fantasy figuren, dit houdt het boek interessant. Ook zijn er erg veel hartverwarmende momenten waardoor je echt een feel good gevoel krijgt. Je volgt vooral Meg in het boek en hoe zij haar leven op de rails krijgt en vrienden maakt. Natuurlijk zit er ook een hint van romantiek in waardoor ik erg benieuwd ben wat er in het volgende boek gaat gebeuren! Je volgt ook een aantal karakters waarbij ik vooral Asia erg irritant vond, ze voegt niet erg veel toe aan het verhaal. Maar dit boek is zeker vier sterren en misschien wel 4,5 ster waard. Heel soms was het boek een tikkeltje verwarrend en stoorde de switch van karakters me, anders was het zeker vijf sterren geweest.
 
Maar één van de beste aanbevelingen voor dit boek is dat je helemaal in de wereld van het boek verdwijnt... en dat ik kan niet wachten tot ik het volgende boek kan lezen.

De Anderen 1 - Rode letters

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (6 stemmen)
 • Omschrijving:

  Voor alle lezers die zijn opgegroeid met 'Buffy the Vampire Slayer', 'Charmed', 'Twilight' en de 'Mortal Instruments'-serie is er nu 'Rode letters', het eerste boek van Anne Bishop over Meg Corbyn en de Anderen.  Meg Corbyn is een cassandra sangue, een bloedprofeet, die de toekomst ziet elke keer dat haar huid bloedt. Op de vlucht voor de man die haar gave wil gebruiken om rijk te worden eindigt ze in een Stadspark van de Anderen - waar de menselijke wet niet geldt...
  Simon Wolfgard, gedaantewisselaar en leider van het Stadspark in Lakeside, weet niet wat hem ertoe beweegt om Meg de baan te geven van Contactmens. Maar als hij Megs geheim ontdekt, moet hij beslissen of zij het waard is om de broze vrede tussen mensen en de Anderen op het spel te zetten.  Anne Bishop is een 'New York Times'-bestsellerauteur die met haar boeken meerdere prijzen heeft gewonnen. Megs verhaal gaat verder in haar tweede boek, 'Zwarte veren'.  'Anne Bishop weet zulke levensechte personages neer te zetten dat ik het gevoel kreeg echt in
  haar wereld rond te lopen. Ik ben verslaafd aan deze serie, kom op met dat volgende deel!' - 'USA Today'

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Aarde eten - Dolores Reyes

 • Eigenwijze voeten - Irène Storm

 • Zonlicht op Crystal Sands - Holly Martin

 • De 6:20 man - David Baldacci

 • De school van de magische dieren: Top of flop - Margit Auer

Gerelateerde artikelen

 • 12 erotische fantasy boeken series

 • Deze fantasy films komen in 2019 uit

 • Recensie: De helse creaties - de ijzeren engel

 • Het meisje met de groene ogen

 • De verschillende fantasy genres

Zoek in artikelen