• onze waardering

Recensie: Puur natuurlijk koken RECENSIE

Puur natuurlijk koken van Tom Hunt laat je kennismaken met zijn manier van koken. Namelijk eet gezond, lokaal, seizoensgebonden en verspil niks. Een goede manier om geld te besparen en gezond en goed te koken.
 
Het kookboek is speciaal vormgegeven. De kaft is van dik karton met groen ribbels langs de zijkant. Dit geeft het boek een natuurlijke en aparte uitstraling. Het boek is ingedeeld in de vier seizoenen en elk seizoen heeft zijn eigen ingrediënten. Ik vind dit een leuke manier om eens anders tegen je ingrediënten aan te kijken. Soms sla je een kookboek open en kies je een leuk recept uit. Maar dan zijn de groenten helemaal niet zo lekker in die maand of te duur. Dit is dan omdat het gewoon niet het seizoen is voor dat ingrediënt. Het boek geeft heerlijke recepten met voornamelijk groente als hoofd ingrediënt. Vlees en vis komt niet veel terug in het boek. Dus het is ook een ideaal boek als je vegetarisch bent. Er staan ook mooie foto’s in die zorgen dat je gelijk gezond wil gaan eten.
Het minpuntje van de recepten zijn wel dat de gerechten zelf niet erg veel zijn. Ik zou het eerder gebruiken als bijgerecht of als voorgerecht. Dit betekent dus dat je naast dat je dit recept volgt ook nog wat ernaast moet maken en dat vind ik toch wel een gedoe. Ook zijn dus maar een aantal recepten volgens Tom bruikbaar per seizoen en dat is toch jammer als je al die lekkere dingen ziet langskomen. Dus ik heb toch maar stiekem wat recepten uitgeprobeerd ondanks het seizoen...

Puur natuurlijk koken

  • Auteur:

    Tom Hunt
  • Verschenen:

    3 februari 2015
  • Uitgave:

    ISBN 9789461431165
    Uitgever Good Cook
    176 pagina's
  • Ondertitel:

    eet volgens de seizoenen en verspil niets
  • Uitgever:

    Good Cook
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Weg met de ingevlogen aardbeien in december! 'Puur natuurlijk koken' zet je met de beide benen op de grond en leert je culinair genieten in het hier en nu.

    Tom Hunt, voorvechter van het gebruik van lokale en seizoensgebonden producten, laat je kennismaken met zijn manier van koken. Hij noemt dit 'van- wortel-tot-vrucht': je gebruikt letterlijk alles van de ingrediënten. Zo eet je gezonder, verspil je niets en bespaar je ook nog eens geld.

    Per jaargetij worden de seizoensproducten onder de loep genomen, met steeds drie eenvoudige basis- bereidingen, gevolgd door drie wereldgerechten en aangevuld met variaties daarop, ideeën om restjes te verwerken en korte, snelle recepten. Alle recepten blinken uit door de fantastische diversiteit van alledaagse groente- en fruitsoorten.

    Blader dit boek door en lees wat je moet doen met die zak groenten die je hebt gekocht, in de weten- schap dat er een inspirerend recept (of tien) op je ligt te wachten! Van ontbijt tot en met nagerecht, alles wat daartussen zit en heerlijke drankjes, dips en sauzen.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Chicklit top-5: juni

  • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

  • Recensie: Vijftig tinten kip

  • Rudolph’s cupcakes compleet

  • Elsbeth kookt: Venkeltime (met recept voor ovenschotel!)

Zoek in artikelen