• onze waardering

Recensie: Vermoord uit wraak RECENSIE

Na een lange werkdag krijgt Eve Dallas, inspecteur moordzaken, een onheilspellend telefoontje. De persoon aan de andere kant van de lijn geeft aan een moord te hebben gepleegd, in opdracht van de Heer. Aan Eve de taak om het slachtoffer zo snel mogelijk te vinden. Maar de moordenaar houdt van raadsels en maakt het haar niet makkelijk. Uiteindelijk treft Eve het slachtoffer in zijn woning aan, vermoord op gruwelijke wijze. Al snel volgt er weer een telefoontje… Eve zet alles op alles om verdere slachtoffers te redden, maar de moordenaar is snel en slim, en zijn locatie is niet traceerbaar. Hij wil wraak. Het tweede slachtoffer wordt aangetroffen in een van de panden die Roarke, Eve´s echtgenoot, bezit. En dat blijkt geen toeval te zijn… Eve bevindt zich in een tweestrijd: haar geliefde beschermen of haar beroep op juiste wijze uitoefenen. Lukt het haar de moordenaar achter slot en grendel te krijgen?
 
Nora Roberts is een bekende romanschrijfster. Onder het pseudoniem J.D. Robb heeft ze de Eve Dallas-reeks geschreven. Inmiddels heb ik meerdere titels gelezen. Voornamelijk omdat de verhalen zo ontzettend lekker weg lezen.
 
De reeks speelt zich af in de verre toekomst. Zo zijn er droids, wordt er gebeld via een pocket’link, vliegt het verkeer (inclusief auto’s en bussen) door de lucht en kan men zich op verschillende plekken in de ruimte bevinden. Deze wereld is in het begin even wennen, maar je komt er al snel achter hoe alles in elkaar zit. Daarbij zijn de digitale snufjes creatief gevonden.
 
Na meerdere titels te hebben gelezen, kan ik concluderen dat Vermoord uit wraak wederom precies hetzelfde is opgebouwd als eerder verschenen delen. Een reden om een eventuele volgende titel niet te lezen? Nee. De auteur weet de spanning telkens weer goed op te bouwen en het verhaal boeiend te houden. Ze geeft op de juiste momenten informatie prijs. En zo wordt je steeds opnieuw meegesleept in Eve’s zoektocht naar de dader.
 
Vermoord uit wraak scoort geen punten op het gebied van originaliteit. Een verhaal over een moordenaar die op Bijbelse gronden opereert, is niet vernieuwend. Maar omdat het verhaal zo lekker weg leest, ben je dit minpunt al snel weer vergeten. 
 
Ook dit boek bevat nogal erotische, verhitte scenes met betrekking tot Eve en Roarke. Hierdoor ga je bijna denken dat je plotseling in een compleet ander genre bent beland. Een niet welkome afwisseling die de spanning op een afleidende manier onderbreekt. Wat mij betreft op sommige momenten iets te veel van het goede. 
 
Kortom: ondanks de twee minpuntjes, is het een heerlijk spannend boek voor tussendoor. 

Vermoord uit wraak

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Hij is een technologisch expert, met het brein van een genie en het hart van een moordenaar, die technologie inzet om zijn prooi te volgen en de politie op te jagen. Hij geeft cryptische raadsels over de moorden die hij gaat plegen en de politie is iedere keer net te laat. Eve Dallas vond het eerste slachtoffer, vermoord in zijn eigen huis. Het tweede slachtoffer werd gevonden in een leegstaand luxe appartement. Ze hadden weinig gemeen, behalve dat ze op een gruwelijke manier aan hun einde kwamen. Dan blijkt dat de twee mannen verbonden zijn door een afschuwelijk geheim van tien jaar geleden dat zij deelden met een derde man: niemand minder dan Eve's kersverse echtgenoot, Roarke... 

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De 17 beste LGBTQ films

 • 15 x Goede acteurs in hele slechte films

 • Onze aanraders voor Netflix in oktober

 • Recensie: Reminiscence

 • Recensie: Sex Education - seizoen 3

Gerelateerde artikelen

 • Erotische boeken die je gelezen moet hebben

 • 9 super spannende crime series

 • 12 x romantische boeken

 • Waan je in Fiona's wereld & win een reis naar Wales! {afgelopen}

 • Maak kennis met inspecteur Eve Dallas in de politieserie van J.D. Robb

Zoek in artikelen