• onze waardering

Recensie: Geest RECENSIE

'Geest' is het tweede deel uit de Friday Harbor-serie van Lisa Kleypas, welke overigens prima losstaand te lezen is. Eerder las ik 'Zus' het eerste deel en was niet enorm onder de indruk. Maar autistische boeknerd als ik ben, wil ik dan toch de andere delen ook gelezen hebben. En tot slot, de omslag blijft pochen dat Lisa Kleypas New York Times bestseller auteur is dus ik geef haar het voordeel van de twijfel. 
 
'Geest' vertelt het verhaal van Alex en Zoe. Alex is de jongste broer van Nolans, waar we ook in 'Zus' over lazen. Alex  zijn huwelijk is zojuist op de klippen gelopen en net als zijn ouders heeft hij de neiging om naar de fles te grijpen. Alex is verbitterd, nors en gelooft niet in de liefde. Zoe daarentegen is optimistisch, vrolijk en geliefd bij alle eilandbewoners. Haar kookkunsten zijn op het hele eiland bekend. Zoe is opgevoed door haar oma en als deze wordt getroffen door een beroerte en erger wordende dementie besluit Zoe nu voor haar oma te gaan zorgen. Alex is aannemer en heeft zes weken de tijd om het oude vakantiehuisje van Zoe's oma op te knappen alvorens ze er gaan wonen. Alex wordt bezocht door een geest. Een jongeman die zich niet herinnert hoe hij gestorven is en beide heren vragen zich af waarom ze aan elkaar gekoppeld zijn. De geest moet gaan en staan waar Alex ook staat. Langzaam groeit bij beiden het besef dat ze van elkaar kunnen leren en de sleutel van het mysterie van de geest ligt tussen Zoe en Alex.
 
In het begin was het wel even schakelen; al vrij snel in het verhaal begint er een geest tegen Alex te praten en het duurt even voordat ik daaraan gewend ben. De schrijfstijl van Lisa Kleypas is vlot, leest makkelijk weg en de intieme scenes zijn beeldend. In tegenstelling tot het eerste deel had ik ditmaal een stuk minder moeite met de gebruikelijke clichés (ze zijn nog altijd aanwezig, dat wel) want het verhaal neemt je mee, zet je aan het denken en heeft meer diepgang dan het eerste deel. De magie lijkt dit keer in de kookkunsten van Zoe te liggen en integreert mooi in het verhaal. Het boek weet me te boeien en ontroeren. Als deze stijgende lijn zich voortzet naar het derde deel, vind ik het veelbelovend. 

Geest

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Beleef een romantisch leesavontuur met dit tweede deel van de Friday Harbor-trilogie - een verhaal vol liefde, verdriet, hoop en de kracht van magie. Een unieke combinatie van het dorpse ons-kent-ons van soaps als GTST met een bovennatuurlijk vleugje Storybrooke uit de hitserie Once Upon A Time. 
   
  De broers Sam en Mark Nolan geloven in de liefde; het risico van de pijn is de kans op geluk meer dan waard. De derde Nolan-broer in Friday Harbor is Alex, cynisch en verbitterd; hij bestrijdt zijn demonen met whisky en leeft in zijn eigen vorm van hel. En dan verschijnt er een geest die alleen hij kan zien. Is hij nu daadwerkelijk gek aan het worden?
  Zoë Hoffman is de vriendelijkheid en romantiek zelve. Als ze de knappe Alex Nolan ontmoet wil ze instinctief eerst hard wegrennen. Maar de aantrekkingskracht is sterker...
  Ze zijn als olie en water, ijs en vuur, zon en schaduw. Zoë dwingt hem zijn leven met een heldere blik te bezien en leert hem dat de liefde niet alleen voor dwazen is.
  De geest weet niet wie hij is en waart al jaren rond in het Victoriaanse huis van de Nolans. Hij weet alleen dat hij ooit een meisje liefhad en dat Alex en Zoë de sleutel hebben tot het mysterie dat hem gevangenhoudt.
   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • 15 verwijderde scènes uit Harry Potter die we hadden willen zien

 • De Hillel Codex - Emile Schrijver

 • Recensie: Encanto

 • Recensie: Olaf presenteert 

 • Een verrukkelijk fiasco - Lotte Petersen

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

 • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

 • Top 12 beste young adult fantasy series

 • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

Zoek in artikelen