• onze waardering

Recensie: Taarten in stijl RECENSIE

Ik ben nogal een groentje in taartenbak-land. Maar Taarten in Stijl van Moniek Rump belooft me dat taarten bakken helemaal niet moeilijk is. Sterker nog: er worden technieken gebruikt die de taarten niet alleen moderner eruit laat zien, maar veel makkelijker is om mee te werken en aan te brengen. Ik houd van dat soort beloftes. Want ik wil ook wel eens mensen verrassen met een onverwacht talent. 
Het lijkt erop dat Moniek doet wat ze belooft: ze legt alle onderdelen van de taart stuk voor stuk uit. En zo begin je met het bepalen van de grootte van de taart en eindig je met decoreren. En oh, oh, oh, dat decoreren! Want ze komt vervolgens met een heel scala aan fan-tas-tische taarten. Ze zijn zo prachtig, je wil ze allemaal. 
 
Planning
En dat is nou net het punt: beschrijven hoe je een taart bakt is één ding, het gaat uiteindelijk om de uitvoer. En hoe lang het duurt om een taart te bakken, daar kun je je nogal in vergissen. Goddank is daar Moniek: zij heeft een planning in het boek opgenomen. Ze neemt je aan je hand en stelt je precies die vragen waar jij nog niet aan gedacht had: wil je de taart aangesneden serveren of eerst in volle glorie laten zien? Daarnaast vertelt ze je waar en wanneer je het beste kunt decoreren. Ook weer in verband met tijd. Het helpt, zo voorkom je stress-momenten op het moment suprême en kom je over als die alles-onder-controle-keukenprinses. En zeg nou zelf: die willen we toch allemaal zijn?
 
Meer dan taarten
In dit boek staan niet alleen fijne recepten voor zalige taarten, je vindt ook recepten voor koekjes, merinques en cakepops. Taarten in Stijl is dus een spannend en afwisselend taartenboek, met veel verrassende ideetjes. Of het nu echt een boek is voor de beginnende taartenbakker vraag ik me in alle eerlijkheid af, al lijken de koekjes me nog wel te doen. 
 
Maar al ga je niet bakken: het oog wil ook wat. En die komt enorm aan z’n trekken met de prachtige foto’s in het boek. Al watertandend ga je van pagina naar pagina. De taarten zijn niet alleen mooi gemaakt, ze zijn ook prachtig gefotografeerd. En ik ben verliefd op de merinque toren. Die is werkelijk waanzinnig. 
 
Al met al een fijn boek. Al was het maar om even bij weg te dromen over heerlijke smaken en onvermoede baktalenten.

Taarten in stijl

  • Auteur:

    Moniek Rump
  • Verschenen:

    30 maart 2015
  • Uitgave:

    ISBN 9789059565883
    Uitgever Fontaine Uitgevers
    200 pagina's
  • Ondertitel:

    Eenvoudige recepten en technieken voor een feestelijk resultaat
  • Uitgever:

    Fontaine Uitgevers
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Maximaal effect, minimale inspanning: dit boek laat zien hoe eenvoudig het kan zijn een stijlvolle taart te maken, zonder kunstmatige toevoegingen. Moniek Rumps taarten zijn een lust voor het oog en zijn beslist niet moeilijk te maken. Zo gebruikt ze bijvoorbeeld geen fondant, maar botercrème, meringue of ganache om de taarten af te werken. Dat is niet alleen veel gemakkelijker, het geeft de taarten ook een moderne uitstraling. Door ze te combineren met bloemen, slingers met vilten bolletjes of papieren diamanten krijgen de taarten elke keer weer een andere uitstraling. Waardevolle tips en handige suggesties over technieken, smaken en stijlen en nog veel meer zijn te vinden in dit uiterst stijlvolle bakboek. De schitterende foto's van de taarten, cupcakes, cake pops, meringues en koekjes helpen van elk feest een unieke en onvergetelijke gebeurtenis te maken. 

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Chicklit top-5: juni

  • Stiletto’s in de keuken

  • Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)

  • Recensie: Vijftig tinten kip

  • Rudolph’s cupcakes compleet

Zoek in artikelen