• onze waardering

Recensie: Piece of Kate RECENSIE

Kate is 28 jaar en wil aan de slag als docente Engels. Helaas wordt ze telkens afgewezen en stroomt zelfs haar voicemail inbox over van de afgewezen sollicitaties. Tijdens een gesprek met haar vriendinnen en even later op een reünie neemt ze een drastisch besluit: ze gaat een taartenwebshop opzetten. Ze houdt toch zo van bakken, dus waarom niet? Vanaf dat moment gaat alles in een sneltreinvaart. Haar webshop is een hit en voor ze het weet, opent ze ook haar eigen winkel. Er zijn een hele hoop mensen in haar geïnteresseerd en Kate gaat gretig overal op in. Ze stort zich er zo in dat ze alles en iedereen om haar heen vergeet. Ze lijkt de controle compleet te verliezen...

Dit boek was ontzettend voorspelbaar en daarbij ook nog eens onrealistisch. Kate opent een taartenwebshop, binnen een week heeft ze ook een fysieke winkel die storm loopt en voor je het weet wordt er een heel televisieprogramma om haar heen gemaakt en mag ze de leukste dingen doen. Het boek begon nou juist wel leuk: Kate die haar eigen taartenwinkel begint. Hier draait het ook echt nog om het bakken zelf. Dit is eigenlijk ook de enige noemenswaardige keer dat je merkt dat Kate het geweldig vindt om te bakken. Gedurende het verhaal krijg je bijna niets meer mee van het bakken zelf, behalve een taart hier en daar. Het gaat alleen maar om de spotlights en alle leuke dingen die daarbij komen kijken. Het is nogal onrealistisch dat iemand die een eigen winkel opent zo snel zo veel succes heeft. Een eigen zaak starten is namelijk ontzettend hard werken, en het komt Kate allemaal maar aangewaaid. Daarbij ergerde ik me ook nogal aan de hoofdpersoon. Ze is ontzettend naïef en ik heb meerdere malen zitten zuchten omdat ze weer iets stoms had gedaan wat ik allang aan had zien komen.
Het boek is vermakelijk, dat wel. Het is een luchtig boek dat je fijn door kunt lezen, maar de hoofdpersonage wist mij niet te raken en ik wist aan het begin van het boek al precies met wie ze zou eindigen. Als je nergens over na wilt denken is dit een prima boek, maar ik ben zelf geen fan van zulke voorspelbare verhalen. 

Piece of Kate

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na een berg vergeefse sollicitaties gooit de 28-jarige Katherina – Kate – Smit het roerom: ze begint een taartenwebshop. Wanneer haar kersverse site getipt wordt door een hippe glossy is deze binnen de kortste keren een grote hit.
   
  Al snel opent Kate ook een echte winkel. Als vervolgens een buitengewoon charmante zakenman in haar zaak wil investeren, lijken al haar wensen uit te komen. Ineens bevindt Kate zich in de wereld van filmfestivals, BN'ers, deftige grachtenpanden en buitenlandse reisjes.
   
  Het succes heeft wel een keerzijde: Kate stort zich zo halsoverkop in dit nieuwe avontuur dat ze de controle dreigt te verliezen. En dan blijkt het gezegde `be careful what you wish for' maar al te waar...
   
  Piece of Kate is de debuutroman van Emily Lichthart. Een heerlijk feelgoodverhaal over een ambitieuze jonge vrouw. Emily is net als Kate gek op bakken, al is ze iets minder getalenteerd.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Dit was het populairste boek van het jaar waarin jij geboren werd

Zoek in artikelen