• onze waardering

Recensie: In de ban van de wolf RECENSIE

Esther dacht dat ze een normaal 14-jarig meisje met een zorgeloos leventje was. Het enige waar zij zich druk om hoefde te maken, waren haar cijfers en haar overbezorgde ouders. Totdat er op een avond, wanneer Esther alleen thuis is, drie mannen haar huis binnen komen dringen. Ze zijn erg agressief en spuiten haar een onbekende vloeistof in. Vanaf dat moment is het leven van Esther veranderd: ze is sterker, sneller en haar zintuigen zijn hypergevoelig. Echter blijven die drie mannen haar achtervolgen. Wat moeten ze toch van haar?
 
In de ban van de wolf heeft me erg goed verrast. Het boek, van een schrijfster die voor mij nog onbekend was, is me beter bevallen dan dat ik had verwacht. De cover trok me gelijk aan: een meisje met ogen die door je heen dreigen te kijken. 
Het verhaal begint gelijk met actie. De proloog van het boek trekt je helemaal in het verhaal. 
Het boek is verdeeld in hoofdstukken die voor mij precies goed genoeg waren, niet te lang en niet te kort. Je vliegt dus als het ware door het boek heen, omdat je jezelf steeds een hoofdstuk meer te lezen gunt. Dit is ook te danken aan de spanning dat het verhaal met zich meebrengt. Het is voor de lezer op een gegeven moment wel duidelijk wat Esther geworden is, maar Esther zelf weet dit nog niet. Toch heeft het me geen seconde geïrriteerd dat ik dacht: het is nu toch wel duidelijk wat je bent? Bovendien is de reis waarin Esther haar nieuwe bestaan ontdekt erg fijn. Esther is dus een erg prettig personage om over te lezen. Ze is lekker eigenwijs en wil het liefst de hele wereld redden. 
 
Ook aan liefde geen gebrek in dit boek! Op een gegeven moment gaat Esther naar een andere school, waar haar oog op een jongen valt. Deze jongen is erg afstandelijk, behalve tegen Esther. Samen bouwen ze een band op. Ik heb genoten van het feit dat deze twee goed met elkaar kunnen opschieten. Niet alleen op het gebied van liefde, maar zeker ook op het gebied van vriendschap. 
 
Dit verhaal heeft me meegenomen in een andere wereld. Als je op zoek bent naar iets nieuws, raad ik je aan dit boek zeker te pakken. Het heeft mij erg goed verrast en ik kan niet wachten op het vervolg!
 

In de ban van de wolf

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De veertienjarige Esther woont in een saai dorpje in de Pyreneeën en leidt een doodnormaal leven. Ze heeft een bijbaantje in de supermarkt, helpt haar moeder in het huishouden en wil met haar vriendinnen naar een feestje. Maar aan dat zorgeloze leventje komt een einde ... Op een avond, als Esther alleen thuis is, dringen drie mannen het huis binnen en vallen haar aan. Ze spuiten een vreemde vloeistof in haar nek en bedreigen haar. Voor Esther weet wat er gebeurt, zijn ze weer verdwenen. De volgende dag is alles anders. Esthers lichaam lijkt niet meer hetzelfde. Ze wordt sterker en sneller, en haar zintuigen zijn hypergevoelig - maar ze is niet veilig. De drie mannen maken jacht op haar ... Wat willen ze in hemelsnaam?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Het genesisproject - Mascha Heijmans

 • De weesmeisjes - Gerda van Wageningen

 • Tot de dood ons scheidt - Malin Stehn

 • Stromend graf - Robert Galbraith

 • Get fit - Frederique Ypenburg & Wendy De Vries

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Jacht op het antiserum

 • Recensie: De strijd met de witte wolf

Zoek in artikelen