• onze waardering

Recensie: Spy Girl – Code rood RECENSIE

De 17-jarige Maggie lijkt op het eerste oog een gewone tiener: ze zit op de middelbare school, heeft een vriendje en een beste vriendin. In werkelijkheid werkt Maggie samen met haar ouders als spion voor Het Collectief, waarvoor ze de hele wereld over heeft gereisd om in het geheim de misdaad te bestrijden. Haar leven lijkt nu eindelijk in rustiger vaarwater terecht te zijn gekomen – ze zou haar leven bijna sáái gaan vinden. Totdat Het Collectief corrupt blijkt te zijn en Maggies ouders worden beschuldigd van verraad. Maggie moet alles op alles zetten om haar familie en vrienden te beschermen. 
 
Dit is het tweede boek in de serie Spy Girl. In het eerste hoofdstuk wordt vrij veel toegelicht over de gebeurtenissen in het vorige deel, waardoor het verhaal traag op gang komt. Maggies innerlijke strijd wordt mooi beschreven: als spion komt ze in gevaarlijke situaties terecht, waarmee ze niet alleen zichzelf maar ook haar vrienden en familie in gevaar kan brengen. Tegelijkertijd is de liefde voor de mensen om haar heen haar drijfveer en kracht. 
Vriendin Roux is over the top, een met vlagen grappig maar vooral irritant en een ongeloofwaardig personage. En dat laatste geldt eigenlijk voor het hele verhaal: van geloofwaardigheid moet dit boek het niet hebben. Wel van actie: aan spanning en (light)romantiek geen gebrek. Het omslag ziet er aantrekkelijk uit met een meisje in spijkerbroek en de titel van het boek op haar T-shirt. Spy Girl – Code Rood is een grappig en vlot geschreven meidenboek boordevol actie, al haalt het niet het niveau van Bonustrack, het eerste boek van Benway. 
 

Spy Girl – Code rood

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Code rood is een onweerstaanbaar en grappig jeugdboek vol spionage en liefdesperikelen van bestsellerauteur Robin Benway. Ook in dit spannende tweede deel van de serie Spy girl speelt de bruisende Maggie de hoofdrol. De 17-jarige Maggie werkt voor de geheime organisatie het Collectief. Alleen nu even niet. Sinds de vorige missie is haar hart vol van haar vriendje Jesse en haar beste vriendin Roux. Maar dan worden haar ouders door het Collectief vals beschuldigd van roof. Code rood! Maggie stort zich op de zaak en raakt verstrikt in een wespennest vol bedrog. Met Jesse en Roux reist ze naar Parijs om hun tegenstander uit te schakelen. Maar Parijs is ook de stad van de liefde... Robin Benway debuteerde met Bonustrack, dat wereldwijd een bestseller werd. Daarop volgde het succesvolle Girlpower. Code rood is het vervolg op Spy girl. Robin Benway woont in Los Angeles en is verslaafd aan koffie en muziek.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

 • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

 • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

 • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

 • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

 • Spy girl

Zoek in artikelen