- Home
- Recensies
- Boekrecensies
- Recensie: Puur natuur baby en peuter
Het boek oogt vrolijk een speels, maar zou wel wat overzichtelijker kunnen (bijv. alle recepten vanaf 6+ maanden bij elkaar en niet verspreid door het hele boek). Om het boek echt goed te kunnen beoordelen heb ik twee recepten eruit gemaakt. Het eerste recept was een warme maaltijd van courgette, bosui, bonenkruid, peterselie en kalfsvlees. Bijna alle maaltijden in dit boek moeten volgens de bereiding gestoomd worden, maar omdat we geen stoomkoker hadden heb ik het gewoon gekookt en dit ging ook prima. Mijn dochter heeft heerlijk gesmuld van dit avondeten. Zelf moest ik uiteraard ook even proeven en het smaakte inderdaad prima. Diverse recepten kun je dan ook goed gebruiken voor een volwassenmaaltijd, met een deel gepureerd voor je kleintje. |
Puur natuur – baby en peuter
-
Auteur:
Alain Ducasse -
Verschenen:
30 april 2015 -
Uitgave:
ISBN 9789077902141
Uitgever Fontaine Uitgevers
164 pagina's -
Uitgever:
Fontaine Uitgevers -
Genre:
Kookboeken
-
Onze waardering:
-
Members waardering:
(0 stemmen) -
Omschrijving:
In 'Puur natuur - baby en peuter' onthult sterrenchef Alain Ducasse - samen met diëtiste Paule Neyrat - zijn geheimen voor een ultieme smaakontwikkeling bij baby's en jonge kinderen. We weten het allemaal: voor een optimale smaakontwikkeling bij baby's is het beter zelfgemaakte hapjes te serveren dan iets uit een potje. 'Puur natuur - baby en peuter' van chef-kok Alain Ducasse ondersteunt ouders daarbij. Ducasse adviseert gemakkelijk te vinden en betaalbare producten, het liefst biologisch en lokaal geproduceerd. Vervolgens bereidt hij gerechten als Zachte aardappeltjes met spek en rode uitjes, Heek met grapefruit en erwtjes of Krab met avocado en andijvie. 'Puur natuur - baby en peuter'bevat sfeervolle tekeningen, smaakvolle foto's en veel praktische tips. Met honderd zeer gevarieerde recepten, eenvoudig om te maken en heel erg lekker. Goed eten begint al in de wieg. Chef-kok Alain Ducasse ontwikkelde al op jonge leeftijd een grote voorliefde voor mediterrane gerechten. In zijn indrukwekkende loopbaan - op dit moment leidt hij driesterrenrestaurants in Monaco, Parijs en Londen - is hij steeds op zoek naar vernieuwing, niet alleen als kok, maar ook als hoteleigenaar, restaurantontwikkelaar, auteur en docent.
Nieuwste artikelen
-
De vondeling - Anita Terpstra
-
De tweede helft van je leven: de kracht en wijsheid van de vrouw – Susan Smit
-
Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met Het liefdesalgoritme van Iris Visser
-
Kerstmis in Chesapeake Shores
-
Wij van de Ripetta - Tomas Lieske
Gerelateerde artikelen
-
Chicklit top-5: juni
-
Kyra’s Kitchen (met recept voor koffievervanger!)
-
OMG ik ben zwanger!
-
Recensie: Vijftig tinten kip
-
Rudolph’s cupcakes compleet