• onze waardering

Recensie: Zomerhitte RECENSIE

In Zomerhitte gaat Laura op schildercursus in een imposant vijfsterrenhotel in Zuid-Limburg. Bij aankomst merkt ze echter dat ze niet ingeschreven staat onder haar eigen naam, maar onder die van haar vriendin Lucy. Het was op haar aanraden dat Laura de cursus volgde en Laura ziet het dan ook als een oude mop om als Lucy de cursus te volgen. Vroeger deden ze namelijk ook al vaak aan identiteitsverwisselingen. Laura ziet de cursus niet helemaal zitten. Wat moet zij nu gaan doen bij een groep vijftigers als ze zelf pas dertig is? Wanneer ze de knappe Michel ontmoet bij aankomst, denkt ze dat haar vakantie misschien toch nog wel leuk kan worden. En dan is er ook nog de charismatische man Philip die als een blok voor haar lijkt te vallen. Al snel blijkt dat Michel en Philip elkaar niet kunnen luchten. "Pas op voor die man", zeggen ze beiden. De vraag is: voor wie moet Laura oppassen? Wie houdt er welk geheim verborgen?
 
Een boek van Marijke Verhoeven had ik nog niet eerder gelezen. Dit was dus de eerste keer dat ik met haar schrijfstijl kennismaakte. Ze zorgde ervoor dat ik bij de aanvang al geconcentreerd en alert was. Ik las het boek in minder dan een dag tijd uit. In mijn geval betekent dit dat ik het heel vlot lezen vond en dat ik telkens nieuwsgierig was naar wat er zou gebeuren. Reeds van bij het begin voelde ik al aan dat er iets niet klopte. Een van beide mannen, Michel of Philip, leek me niet zuiver. Wie het was, wist ik niet.
 
Het verhaal is geschreven vanuit het ik-perspectief door de ogen van Laura. Ik vond Laura doorheen het verhaal soms wel een beetje naïef. Ze leek zich aan elke man te willen geven en dat terwijl ze anders zo rustig en onschuldig is. Wel was het zo dat Laura zich zelf ook wel afvroeg waar ze mee bezig was waardoor het dan wel wat realistischer werd.
 
De auteur hanteert een erg beeldende schrijfstijl waardoor het net leek alsof ik een film keek. Voor mij is dit zeker een pluspunt omdat ik graag van alles wat er in een boek gebeurd me iets wil voorstellen.
 
Echte thrilleraspecten zitten er niet in. Het boek haalt zijn spanning uit het feit dat je als lezer onwetend bent. Je weet evenveel als Laura en vaak is dat beperkt. Dit soort spanning stimuleert om verder te lezen. Ik had ook geen flauw idee wat de geheimen juist waren dus qua voorspelbaarheid zit dit ook wel goed. Juist naar het einde toe had ik wel al een vermoeden van de afloop.
 
Een thriller zou ik dit niet echt noemen. Ik vind het eerder een roman waarin heel goede spanning is gecreëerd. Aan liefde ontbreekt het zeker niet in het verhaal, maar door de spanningselementen die erin verwerkt zitten, gaat het niet vervelen.
 
Wat mij betreft, valt dit boek binnen twee genres (roman en thriller) en onderscheidt het zich zo van bv. de typische vrouwenthrillers. 

Zomerhitte

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Een schildercursus in het heuvelachtige Limburg loopt heel anders dan Laura had verwacht...
   
  Een peperdure schildercursus in het Limburgse Heuvelland is volgens hartsvriendin Lucy de beste remedie voor Laura's gebroken hart. Tot haar eigen verbazing vindt Laura al snel afleiding bij de charismatische cursusleider Philip Cools, die als een blok voor haar valt. Zij inspireert hem tot het maken van prachtige meesterwerken. Maar dan blijkt dat Philips mooie verhalen niet helemaal zuiver zijn en dat in het broeierige en artistieke gezelschap Philip niet de enige is die iets te verbergen heeft.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Liefs van mij – Jessica Saunders

 • Tijden van amandelbloesem – Carmen Bellmonte

 • Ugly Girls - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

 • Salto - Arndís Thórarinsdóttir

 • De regel van drie - Sam Ripley

Gerelateerde artikelen

 • Thrillers met sterke plottwists

 • Recensie: De Valeriusmoorden

 • Recensie: IJstweeling

 • R.L Stine van Kippenvel beantwoord al je vragen

 • Onder mijn huid

Zoek in artikelen